Als startende ondernemer droom je natuurlijk van massa’s bezoekers op je website. Maar piekbelasting kan je website traag maken. En als je bedenkt dat 1 seconde extra laadtijd van je website kan zorgen voor 7% minder conversie, kun je je als start-up een trage website zeker niet veroorloven. Hostnet-klant StrongWEB B.V. had een soortgelijk probleem. Managed hosting van Hostnet bleek een ideale en zekere oplossing.

Wanneer een website piekmomenten kent, dien je hiervoor de juiste hostingpartij te kiezen. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, maar een aanbieder zoals Hostnet voegt zich naar de wens van de klant en niet andersom. WINMAG Pro ging in gesprek met een klant van Hostnet, Bas Wispels van StrongWEB B.V., die nog niet zo lang geleden migreerde naar VPS’en van het hostingbedrijf.

StrongWEB B.V. exploiteert de websites StrongmanRun.nl en StrongsisterRun.nl. De websites van misschien wel de oudste obstacle runs in Nederland zijn afhankelijk van bepaalde pieken. Die pieken vinden met name plaats wanneer de daadwerkelijke runs plaatsvinden. Wispels licht toe: “StrongsisterRun.nl draaide al in de cloud bij Hostnet. Ik wilde echter graag al onze websites onderbrengen bij één partij.”

De website StrongmanRun.nl

De noodzaak van uptime

Dit heeft mede te maken met problemen die Bas vorig jaar ondervond met de website van StrongmanRun. “Door het drukke bezoek op de website tijdens het event was de site niet bereikbaar, terwijl bereikbaarheid tijdens de StrongmanRun juist erg belangrijk is. Dat wilden we dit jaar voorkomen. Vorig jaar hadden we voor het eerst geen app. Dit betekent dat mensen, wanneer ze op de dag van het event het parcours wilden bekijken, aangewezen waren op onze website. Hetzelfde geldt voor mensen die een route wilden plannen of foto’s wilden bekijken. Dat genereerde een hoop traffic op onze website, maar zorgde er ook voor dat onze website door de drukte niet bereikbaar was,” aldus Wispels.

Tijd om te migreren

Het was dus tijd voor StrongWEB B.V. om uit te kijken naar een andere partner voor het onderbrengen van hun website. Doordat StrongsisterRun.nl al draaide bij Hostnet en ze daar zeer tevreden over waren, was de keuze om ook StrongmanRun.nl daar onder te brengen logisch. Wispels legt uit: “We hebben van tevoren de migratie doorgesproken in meerdere gesprekken met Hostnet en de technicus van onze website. Het belangrijkste voor de websites is de snelheid en het afhandelen van zekere pieken in traffic. Dat werkte bij Hostnet gewoon erg goed.”

De piekmaanden

Hostnet heeft zich bij de configuratie van de websites van StrongWEB B.V. bijzonder flexibel opgesteld. Geen kant-en-klare hostingafname, maar een op maat gemaakte configuratie die past bij de manier waarop StrongsisterRun.nl en StrongmanRun.nl traffic afhandelen.

Wispels: “We hebben de VPS’en zo geconfigureerd dat tijdens de maanden waarin onze evenementen plaatsvinden, in mei in Rotterdam en in september in Hellendoorn, de capaciteit in handling wordt verdubbeld. Zo worden de pieken opgevangen. Erg prettig, want doordat Hostnet flexibel meeschaalt naar gelang er meer capaciteit nodig is, is uptime van onze websites steeds gegarandeerd.”

Meedenken in oplossingen

Naast de functionaliteiten die de VPS’en van Hostnet bieden, stipt Bas ook nog een ander belangrijk punt aan: “Hostnet heeft echt meegedacht in het oplossen van ons probleem, en kwam uiteindelijk samen met ons tot een oplossing om onze bereikbaarheid en snelheid te garanderen. Dat mag wat mij betreft best gezegd worden.”

Meer weten over de websites van StrongWEB B.V.? Kijk dan op StrongsisterRun.nl en StrongmanRun.nl.

Deze klantcase verscheen eerder op de website van WINMAG Pro

Heb je interesse in managed hosting? Vraag ons vrijblijvend naar de mogelijkheden.
Delen
Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer

Praat mee over dit onderwerp

  • Laat hier jouw reactie achter.
  • Jouw naam is verplicht.
  • Vul jouw e-mailadres in.

Met het plaatsen van mijn reactie ga ik ermee akkoord dat Hostnet Academy (indien van toepassing) een afbeelding van https://en.gravatar.com/ toont die gekoppeld is aan het door mij opgegeven e-mailadres. Ook ben ik mij bewust van de gedragscode van Hostnet Academy.