Schouwburg Cuijk had op de website te maken met capaciteitsproblemen door piekmomenten. De schouwburg was daarom op zoek naar een partij die dit kon oplossen. Ontdek dankzij welke hostingoplossing capaciteitsproblemen verleden tijd zijn voor Schouwburg Cuijk.

Schouwburg Cuijk is een eigentijds theater en ontmoetingscentrum in het Land van Cuijk in Noord-Brabant. De schouwburg beschikt over diverse zalen, waaronder: TheaterZaal, SchouwCafé, TheaterCafé, GrandCafé en Sociëteit. De verschillende ruimtes bieden podia aan professionele voorstellingen en amateuroptredens, concerten, festivals, jazzmiddagen en lezingen. Daarnaast is de locatie geschikt voor congressen, vergaderingen, recepties en feesten.

De situatie

De meeste theaterbezoekers van Schouwburg Cuijk bestellen hun kaarten via de website. Niet alleen de functionaliteit van de website, maar ook de snelheid en de uptime zijn daarom erg belangrijk. De medewerkers van Schouwburg Cuijk ontwikkelen en beheren de website zelf. Hierdoor zijn ze erg flexibel. Naast de website draaien er op de server scripts voor bijvoorbeeld narrowcasting, en feeds met programmagegevens voor verschillende partijen.

De uitdaging

De grootste uitdaging voor Schouwburg Cuijk lag in de enorme toeloop naar de website als de verkoop van het theaterseizoen of de losse verkoop voor een populaire artiest startte. Bij de oude hostingoplossing kreeg de schouwburg op deze momenten te maken met capaciteitsproblemen. Daarnaast wilde Schouwburg Cuijk snel een extra domein in de lucht kunnen zetten voor speciale doeleinden.

De oplossing

Schouwburg Cuijk besloot op zoek te gaan naar een andere hostingprovider. Hans Veneklaas, verantwoordelijk voor ict en marketing bij Schouwburg Cuijk, raadpleegde hiervoor de ervaringen van anderen op diverse fora. “Na 2 providers te hebben gebeld, kregen we bij Hostnet het beste gevoel”, aldus Hans.

Hans kreeg een accountmanager van Hostnet toegewezen die goed luisterde naar de wensen van Schouwburg Cuijk. Deze accountmanager wees hem op de voordelen van een cloud-oplossing en adviseerde om memcached te gebruiken voor de database. In samenspraak met Hostnet kwam Schouwburg Cuijk uiteindelijk uit op oplossing Hostnet Cloud. De accountmanager begeleidde Schouwburg Cuijk actief in het migratietraject. Uitdagingen waren er eigenlijk niet. Hans: “Het was een openbaring hoe makkelijk het allemaal was ten opzichte van onze vorige hostingprovider.”

“Hostnet Cloud is dé oplossing voor ons capaciteitsprobleem op de piekmomenten. Je kunt simpel de resources vergroten als je de drukte ziet aankomen, en het systeem schakelt ook zelf dynamisch bij als je dit zo instelt. Dat werkt echt perfect. Zo hebben we voor een relatief laag bedrag toch de potentiële capaciteit die we maar een paar keer per jaar echt nodig hebben”, aldus Hans.

Het resultaat

Sinds de overstap is de hosting van de website voor Schouwburg Cuijk geen zorg meer. Hans ervaart flexibiliteit, betrouwbaarheid en schaalbaarheid als de grootste voordelen van Hostnet Cloud. Hij vervolgt: “Wij hoeven ons geen zorgen meer te maken over de hosting van de website. In Hostnet hebben we een betrouwbare partij gevonden. Ook voor technische vragen kan ik bij ze aankloppen. Zoals de installatie van het SSL-certificaat, wat voor mij geen routineklusje is.”

Samenvatting

In het kort, de ervaring van Schouwburg Cuijk met Hostnet Cloud:

  • Schouwburg Cuijk is een eigentijds theater en ontmoetingscentrum in het Land van Cuijk.
  • Het grootste gedeelte van de kaarten voor voorstellingen wordt via internet besteld. In het verleden zorgde dit soms voor capaciteitsproblemen.
  • Na het lezen van ervaringen van anderen, besloot de schouwburg contact op te nemen met Hostnet.
  • De schouwburg kreeg vanuit Hostnet een accountmanager toegewezen. Samen kwamen ze uit op Hostnet Cloud. Dit bleek dé oplossing te zijn voor het opvangen van piekmomenten.
  • Schouwburg Cuijk heeft geen zorgen meer om de hosting van de website, en kan bij vragen altijd aankloppen bij Hostnet.
  • Volgens Hans Veneklaas, verantwoordelijk voor ict en marketing bij Schouwburg Cuijk, zijn de grootste voordelen van Hostnet Cloud flexibiliteit, betrouwbaarheid en schaalbaarheid.

Wil je meer weten over Hostnet Cloud? Lees dan ook ons artikel ‘Welke hosting past bij jou? Deel 4: PaaS-hosting‘. Liever direct aan de slag? Bezoek dan onze Hostnet Cloud-pagina.

Delen
Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer

Praat mee over dit onderwerp

  • Laat hier jouw reactie achter.
  • Jouw naam is verplicht.
  • Vul jouw e-mailadres in.

Met het plaatsen van mijn reactie ga ik ermee akkoord dat Hostnet Academy (indien van toepassing) een afbeelding van https://en.gravatar.com/ toont die gekoppeld is aan het door mij opgegeven e-mailadres. Ook ben ik mij bewust van de gedragscode van Hostnet Academy.