Developers die naast hun gewone werk ook de server(s) voor hun rekening nemen, zijn natuurlijk goud waard. Totdat serverproblemen een dagtaak worden, en developers niet toekomen aan datgene waar zij goed in zijn: toffe websites maken. Dit was het scenario waar het fullservice-webbureau Jannes & Mannes uit Den Haag tegenaan liep. Het bureau was daarom op zoek naar een stabiele hostingoplossing, maar met het behoud van de flexibiliteit van eigen beheer. Benieuwd waar zij op uitkwamen? Lees dan verder.

De situatie

De medewerkers van Jannes & Mannes maken WordPress-websites op maat voor bedrijven en organisaties. Ook zijn ze partner van diverse creatieve bureaus, en maken ze user interfaces voor webapplicaties.

Voor het brede klantenbestand heeft Jannes & Mannes een stabiele en beheerde hostingoplossing nodig. De flexibiliteit om snel websites aan te kunnen maken in het beheerpaneel is een belangrijk aspect. Jan Henkes, oprichter en webdeveloper bij Jannes & Mannes, zegt hierover: “We willen beheerde servers, zodat wij ons kunnen focussen op de applicatie en niet hoeven na te denken over het serveronderhoud.”

De uitdaging

Jannes & Mannes beschikte voorheen over onbeheerde servers. Henkes geeft aan dat de servers een hoop werk opleverden: “Als er iets misgaat, kun je op niemand terugvallen en moet je alles zelf oplossen. Dat was geen werkbare situatie voor ons. Ook was het niet wenselijk voor ons groeiende klantenbestand.”

De medewerkers van Jannes & Mannes willen mooie websites ontwikkelen en niet met hun servers bezig zijn. Wel willen ze indien nodig zelf wijzigingen kunnen doorvoeren. Henkes legt uit: “We willen snel iets kunnen inzetten op onze servers. Denk aan het versnellen van websites en offsite back-ups draaien. Bovendien willen we onze servers flexibel in kunnen delen, en willen we altijd een stapje terug kunnen doen.”

De oplossing

Jannes & Mannes koos uiteindelijk voor Managed Services van Hostnet. “Hostnet is een van de weinigen die Managed VPS’en aanbiedt. Ook wilden we een betrouwbare speler en hadden we al goede ervaring met Hostnet. Zoals gezegd, wilden we niet verantwoordelijk zijn voor het serveronderhoud en wilden we niet voortdurend onze kennis over alle software updaten”, aldus Henkes. Hij vervolgt: “Het is uiteraard veel werk om alle data te verhuizen, maar dankzij Hostnet is dit proces soepel verlopen.”

Het resultaat

Hoe gaat het nu met Jannes & Mannes en wat is er na hun keuze voor Managed Services verbeterd? Inmiddels beschikt het webbureau over 4 beheerde servers van Hostnet. Deze servers zijn ook bestemd voor een aantal specifieke klanten en projecten. Henkes laat weten dat Managed Services aan alle verwachtingen voldoet: “We hoeven niet bang te zijn dat er iets gebeurt met de servers en dat geeft rust. Bovendien is het hebben van een persoonlijke accountmanager heel fijn!”

Samenvatting

In het kort: de ervaring van Jannes & Mannes met Managed Services.

  • Jannes & Mannes is een fullservice-webbureau dat gespecialiseerd is in het ontwikkelen van WordPress-websites.
  • De medewerkers van Jannes & Mannes waren op zoek naar veilige en beheerde servers. Hierbij wilden zij zelf invloed kunnen uitoefenen op de servers. Bijvoorbeeld om websites te versnellen en back-ups te draaien.
  • Jannes & Mannes koos voor Managed Services van Hostnet. Jan Henkes: “We hadden al goede ervaring met Hostnet. Daarnaast is Hostnet een van de weinigen die Managed VPS’en aanbiedt. Het is veel werk om alle data te verhuizen, maar dankzij Hostnet is dit proces soepel verlopen.”
  • Inmiddels beschikt Jannes & Mannes over 4 Managed VPS’en bij Hostnet. Deze worden voor de eigen business gebruikt, maar ook voor klanten en projecten.
  • Henkes uit zijn tevredenheid: “Hostnet biedt misschien niet de allerhipste technieken aan, maar bewijst zich absoluut op het gebied van service en beheerde omgevingen.”
Heb je interesse in managed hosting? Vraag ons vrijblijvend naar de mogelijkheden.
Delen
Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer

Praat mee over dit onderwerp

  • Laat hier jouw reactie achter.
  • Jouw naam is verplicht.
  • Vul jouw e-mailadres in.

Met het plaatsen van mijn reactie ga ik ermee akkoord dat Hostnet Academy (indien van toepassing) een afbeelding van https://en.gravatar.com/ toont die gekoppeld is aan het door mij opgegeven e-mailadres. Ook ben ik mij bewust van de gedragscode van Hostnet Academy.