Online zijn, is niet uit ons (werk)leven weg te denken. E-mail checken, projecten managen of socialmedia-berichten inplannen: het gaat allemaal via internet. Voor deze activiteiten bestaan handige tools. Maar welke zijn nou écht de moeite waard om meer uit je werk te halen? In dit artikel maak je kennis met 6 online tools voor ondernemers.

1. Google Analytics

Elke ondernemer wil weten hoe de bezoekersstatistieken van zijn website ervoor staan. Welke pagina’s scoren goed en welke moet je verbeteren om zo meer conversie te realiseren? Met Google Analytics krijg je daar inzicht in. Je kunt met de tool onder andere bezoekersaantallen, paginaweergaven, bouncepercentages en de gemiddelde bezoektijd meten. Maar bijvoorbeeld ook via welke (socialmedia-)kanalen bezoekers op jouw website terecht zijn gekomen.

Wil je jouw Google Analytics overzichtelijker maken? Check dan het artikel ‘Google Analytics-dashboards: geef inzicht in je statistieken‘.

2. Microsoft Office 365

Ben jij wel eens voor een belangrijke meeting je PowerPoint-presentatie vergeten? Of heb je de laptop uitgezet zonder je bestand op te slaan? Ik durf te wedden dat het je ooit is overkomen. Office 365 (tegenwoordig Microsoft 365) is jouw nieuwe digitale kantoor, waardoor je nooit meer je documenten vergeet.

Werken in de cloud

Via Office 365 werk je met de vertrouwde Office-toepassingen in de cloud. Zo kun je altijd en overal bij je bestanden. Zelfs als je onderweg naar een klant bent of thuis nog even iets wilt afmaken. Daarnaast deel je in een paar klikken bestanden met anderen, in plaats van dat je over en weer e-mails verstuurt. Bovendien ben je altijd up-to-date. Dankzij de automatische updates beschik je over de nieuwste versies van bijvoorbeeld Word, Excel en OneNote. Superhandig!

Weten wat Office 365 voor jou kan betekenen? Je leest het in ‘3 voordelen van werken in de cloud met Microsoft Office 365‘.

Microsoft Office 365

3. Trello

Een van de handige tools voor ondernemers die ik zelf dagelijks gebruik, is Trello. Vink je net zoals ik graag to-dolijstjes af? Of werk je in teamverband vaak aan projecten? Dan wil je natuurlijk een goed overzicht van alle taken. Trello helpt je daarbij. Trello is een soort van prikbord, met lijsten en kaarten. Voor elke taak kun je een kaart aanmaken en vervolgens slepen tussen lijsten. Zoals ‘Te doen’, ‘Bezig’ en ‘Klaar’. Bij elke kaart kun je details toevoegen. Denk aan beschrijvingen, opmerkingen, checklisten en bijlagen. Dankzij Trello weten jij en je collega’s precies wat de stand van zaken is.

4. Hootsuite

Facebook, Twitter, LinkedIn en Instagram: inmiddels heb je veel tabbladen openstaan om jouw socialmedia-kanalen te beheren. Dat kan makkelijker. Klopt! Met Hootsuite beheer, monitor en analyseer je al jouw kanalen op 1 plek. Je kunt de tool naar wens inrichten, zoals een kolom met binnenkomende reacties of privéberichten. Verder plan je via een kalender overzichtelijk al jouw socialmedia-berichten in. Zo heb je dus al die extra tabbladen waar ik het eerder over had niet meer nodig.

5. F.lux

We weten het allemaal: uren naar een computerscherm kijken is niet goed voor je ogen. Vermoeidheid, hoofdpijn en slaapproblemen zijn het gevolg. Een goede tool om (hopelijk) deze verschijnselen te voorkomen, is f.lux. F.lux maakt de kleur van je scherm warmer naarmate het buiten donkerder wordt. Zo hoef je niet in de late uurtjes naar een fel scherm te kijken. Installeer de tool, vul je woonplaats in en f.lux gaat voor je aan het werk. Uiteraard heb je de mogelijkheid om de instellingen aan te passen. Bijvoorbeeld wanneer je een video moet bekijken.

Google Search Console

6. Google Search Console

Google Search Console is de laatste in deze lijst met handige tools voor ondernemers. Wil je dat jouw website goed scoort in Google? Vanaf nu is Google Search Console jouw beste vriend! Via deze tool controleer je hoe jouw website het doet in de zoekresultaten. Hierdoor kun je makkelijker problemen vinden en oplossen. Zoals de bekende 404’s of crawlfouten. Daarnaast ontdek je met Google Search Console links naar je site, via welke zoekwoorden bezoekers op je website terechtkomen en welke pagina’s geschikt zijn voor mobiel.

Wil je aan de slag met Google Search Console? Begin met het stappenplan in ‘Wat is Google Search Console en waarom is het onmisbaar?‘.Of bekijk onderstaande video.

Aan de slag met de tools voor ondernemers

Zo. Nu heb je kennis van 6 handige tools voor ondernemers om meer uit je werk te halen. Gebruik jij nog een andere tool die in dit artikel ontbreekt? Laat het ons weten in een reactie hieronder. Ik ben benieuwd!

Delen
Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer

Praat mee over dit onderwerp

  • Laat hier jouw reactie achter.
  • Jouw naam is verplicht.
  • Vul jouw e-mailadres in.

Met het plaatsen van mijn reactie ga ik ermee akkoord dat Hostnet Academy (indien van toepassing) een afbeelding van https://en.gravatar.com/ toont die gekoppeld is aan het door mij opgegeven e-mailadres. Ook ben ik mij bewust van de gedragscode van Hostnet Academy.