Overstappen naar Office 365 (tegenwoordig Microsoft 365): het klinkt als een enorme klus die veel tijd kost. Daar zit je niet op te wachten, want er is gewoon werk te doen. Niets is minder waar. Overstappen naar Office 365 is namelijk makkelijker dan je denkt! Hoe de migratie werkt bij Hostnet? Je ontdekt het in 7 stappen.

1. Kies een passend Office 365-pakket

Allereerst kies je een Microsoft Office 365-pakket dat voldoet aan jouw wensen en eisen. Bij Hostnet heb je keuze uit de pakketten Business Essentials, Business en Business Premium.

Pakketten vergelijken

Vraag jij je af welk pakket je moet kiezen? Je kunt de bovenstaande 3 pakketten vergelijken in het artikel ‘Welk Microsoft Office 365-pakket past bij jou?

2. Office 365 bestellen

Heb jij je keuze gemaakt? Dan bestel je het Office 365-pakket gemakkelijk via onze Office 365-pagina. Nadat je de looptijd (1 maand of 1 jaar) hebt gekozen, kun je het aantal gebruikers opgeven. Uiteraard kun je dit aantal later nog aanpassen. Vervolgens leveren wij na betaling binnen no-time jouw Office 365-pakket op.

3. Je pakket installeren

Na de oplevering kun je aan de slag met de installatie. Kom je er niet uit? Uiteraard staan we klaar om te helpen. Wij bieden namelijk gratis installatiehulp aan ter waarde van € 50. Onze experts leiden je door de installatie van de Office-applicaties of koppelen je domeinnaam aan jouw dienst. Zo hoef jij je geen zorgen te maken.

4. Aan de slag

Installatie geslaagd? Dan kun je de applicaties van jouw Office 365-dienst gaan gebruiken. Het enige wat ontbreekt zijn je oude e-mails, agenda en contactpersonen. Deze kun je zelf migreren naar je dienst, of Hostnet gaat voor je aan de slag. Voor € 95 per mailbox zorgen wij ervoor dat je gegevens worden overgezet zonder data te verliezen. Wil je dat Hostnet de migratie voor je uitvoert? Neem dan contact op met onze Klantenservice.

Overstappen naar Office 365 inplannen

5. De overstap inplannen

Tijd om de overstap in te plannen. De migratie vergt namelijk de nodige aandacht en voorbereiding. Een goede voorbereiding is immers het halve werk. Bovendien kunnen we hierdoor alles zo goed mogelijk laten verlopen. We analyseren de grootte van je huidige mailbox(en), zodat we een beeld hebben van de omvang van het traject.

Overstappen wanneer het jou uitkomt

Ben je een hele werkdag kwijt aan overstappen? Het antwoord is nee. We plannen namelijk de migratie samen met jou in op het moment dat jou schikt. Ook buiten kantooruren en in het weekend. Hierdoor ondervind je geen hinder tijdens het werk.

6. Overstappen naar Office 365

De migratiedag is aangebroken. Je huidige mailboxen worden aangemaakt in je Office 365-dienst. Vervolgens zorgen wij ervoor dat gegevens vóór, tijdens en na de migratie automatisch gesynchroniseerd worden. Zo verlies je geen data.

Overstappen naar Office 365

7. De migratie is geslaagd

Gefeliciteerd! De migratie is geslaagd. Je bent klaar om te werken in de cloud met Office 365. Tip: Je kunt jouw beheerders- of gebruikersaccount nog personaliseren. Zo kun je jouw agenda delen met anderen. Wel zo handig.

Wij zijn er klaar voor!

Loop je nog ergens tegenaan? Natuurlijk is onze Klantenservice er klaar voor om je te helpen met de technische instellingen. Zo kun jij je focussen op jouw online succes.

“Wij zijn het meest tevreden over de persoonlijke begeleiding door Hostnet. Het was duidelijk wie ik kon bellen voor vragen en als er iets was, werd dat snel opgepakt.” – Jacob Schorer, De Media Balie.

Wil jij overstappen naar Office 365 van Hostnet?

We helpen je graag! Heb je daarnaast nog vragen of wil je weten wat Hostnet voor je kan betekenen? Neem dan contact op met de Klantenservice.

Werken waar en wanneer je maar wilt? Met Microsoft 365 kun je altijd bij je bestanden en agenda.
Delen
Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer

Praat mee over dit onderwerp

  • Laat hier jouw reactie achter.
  • Jouw naam is verplicht.
  • Vul jouw e-mailadres in.

Met het plaatsen van mijn reactie ga ik ermee akkoord dat Hostnet Academy (indien van toepassing) een afbeelding van https://en.gravatar.com/ toont die gekoppeld is aan het door mij opgegeven e-mailadres. Ook ben ik mij bewust van de gedragscode van Hostnet Academy.