Ben je dol op sport? Organiseer je binnenkort een groot sportevenement? Of heb je een winkel met sportattributen en ga je een webshop opzetten? Dan is de nieuwe .sport extensie een passende match. In dit artikel vertel ik je alles over de .sport domeinextensie, en geef ik je een sneak peak van 2 sportieve extensies die in 2020 uitkomen.

Volop keuze dankzij nieuwe domeinextensies

Tegenwoordig kan het best lastig zijn om een unieke domeinnaam te vinden die nog niet is vastgelegd. Zo kan je favoriete domeinnaam bij de .nl en .com extensies al bezet zijn. Dat is flink balen. Gelukkig zijn er nieuwe domeinnamen, zogenoemde nieuwe gTLD’s, waarbij je volop keuze hebt aan korte namen. Hierdoor is de kans groter dat je jouw naam wél kunt registreren. Zoals bij de nieuwe .sport extensie.

Sport extensie

.SPORT is geschikt voor elke sportfanaat

Doordat sport wereldwijd een breed begrip is, kun je de extensie internationaal gebruiken. Bijvoorbeeld wanneer je een winkel met sportattributen hebt, een groot (e-)sportevenement organiseert of eigenaar van een sportzender bent. Maar ook voor sportverenigingen is .sport een geschikte keuze.

Daarnaast kun je dankzij de internationale naam een grote groep sportieve fans aanspreken. Of het nou voetbal, golf, zwemmen of hardlopen is: het kan allemaal. Aan wat voor domeinnamen je dan moet denken? Bijvoorbeeld ‘zwemles.sport’, ‘club.sport’ of ‘mario.sport’.

Tip: Een domeinnaam tool helpt je om een pakkende .sport domeinnaam te bedenken.

Wordt de .sport extensie populair?

Ondanks dat je .sport voor bredere doeleinden kunt gebruiken, verwacht ik dat deze extensie niet vaak geregistreerd gaat worden. Waarom? Dit komt door het prijskaartje dat aan .sport hangt: € 449 exclusief btw. Daarentegen heb je een ruime keuze uit korte namen en valt je website sneller op met een branchegerichte domeinnaam.

Verwacht in 2020: .basketball en .rugby

Zoals beloofd, geef ik je een sneak peak van 2 sportieve domeinextensies die in 2020 uitkomen. Dit zijn .basketball en .rugby.

Generieke domeinnaam voor de echte liefhebber

De .basketball en .rugby extensies zijn generiek. Hierdoor zijn ze ideaal als je een unieke domeinnaam wilt registreren voor bijvoorbeeld je basketbal- of rugbyvereniging. Maar ook als je een webshop gaat starten met basketbal- of rugby-attributen. Wat dacht je van ‘ilove.basketball’, ‘worldcup.rugby’ of ‘webshop.basketball’?

Sport extensie

Basketbal en rugby zijn populaire sporten, maar…

Ik verwacht dat de domeinextensies .basketball en .rugby vooral in de Verenigde Staten en Groot-Brittannië worden geregistreerd. Basketbal is namelijk zeer populair in de VS en rugby is vooral een Engelse sport. Maar de vraag blijft of ze vaak worden geregistreerd. De .basketball en .rugby extensies mogen dan wel aantrekkelijker zijn geprijsd dan .sport, maar ze zijn niet zo algemeen van aard. Hierdoor kun je ze eigenlijk alleen gebruiken als je iets met basketbal of rugby wilt doen. Dit is bijvoorbeeld niet het geval als je een .nl domeinnaam registreert.

De lanceringsdatum van .basketball en .rugby

Naar verwachting wordt de .basketball domeinextensie op 6 juli 2020 gelanceerd. En voor de .rugby extensie is dit naar verwachting 8 oktober 2020.

Zoek je een andere sportieve domeinextensie?

Bij Hostnet heb je altijd een ruime keuze uit domeinextensies. Zo vind je altijd een sportieve domeinnaam die bij je online idee past. Bijvoorbeeld .horse of .surf. Ben je fitnesstrainer of geef je voedingsadvies? Dan past de extensie .fit of .fitness het beste bij jouw idee. Maar denk ook eens aan .training. Deze extensie geeft precies zijn doel weer, zoals het aanbieden van trainingen.

In het artikel ‘Ontdek 10 verrassende domeinextensies‘ vind je nog meer bijzondere domeinextensies.

Claim je unieke plek op internet. Bekijk of jouw domein nog beschikbaar is.
Delen
Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer

Praat mee over dit onderwerp

  • Laat hier jouw reactie achter.
  • Jouw naam is verplicht.
  • Vul jouw e-mailadres in.

Met het plaatsen van mijn reactie ga ik ermee akkoord dat Hostnet Academy (indien van toepassing) een afbeelding van https://en.gravatar.com/ toont die gekoppeld is aan het door mij opgegeven e-mailadres. Ook ben ik mij bewust van de gedragscode van Hostnet Academy.