Het afgelopen jaar is Hostnet Academy gevuld met interessante, handige en boeiende artikelen. Niet alleen door mijn Hostnet-collega’s, maar ook door inspirerende gastschrijvers. Daarom zet ik in dit artikel de 10 meest gelezen artikelen van 2018 in de spotlights.

1. De AVG: wat moet je als ondernemer weten?

Op 25 mei van dit jaar ging de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) in. Half ondernemend Nederland was in rep en roer, want wat was de AVG precies? En waar moest je rekening mee houden? We schreven een artikel wat je als ondernemer moet weten over de AVG. En hij is nog steeds relevant!

2. Zo maak je jouw website AVG-proof

Voortbordurend op het eerste AVG-artikel was de vraag natuurlijk hoe je jouw website AVG-proof maakt. Mijn Hostnet-collega Charlotte zette de aandachtspunten voor je op een rij. Ook gaf ze in het artikel tips om je site voor te bereiden op de AVG. En zelfs nu is het artikel handig als je een website gaat beginnen.

3. 3 manieren om je domeinnaam te verkopen

Naast de AVG-artikelen ging een van de meest gelezen artikelen van 2018 over het verkopen van je domeinnaam. Want hoe zet je een domeinnaam te koop als je bedrijfsnaam bijvoorbeeld is veranderd? Of wanneer je niets meer met je website doet? Oud-collega Rudi de Groot schreef hoe je op 3 manieren je domeinnaam kunt verkopen: zelf onderhandelen, uitbesteden of via domeinhandel.

4. Storytelling: 5 inspirerende voorbeelden

De meest gelezen artikelen van 2018 gingen niet alleen over de AVG en het verkopen van je domeinnaam. Ook waren bezoekers nieuwsgierig naar het artikel ‘Storytelling: 5 inspirerende voorbeelden‘. Het mag dan een oud artikel zijn, storytelling wordt al sinds jaar en dag gedaan, en biedt anno nu vele kansen voor je onderneming. In het artikel zie je 5 ondernemers of bedrijven die storytelling succesvol hebben ingezet.

Meest gelezen artikelen 2018

5. SSL via Let’s Encrypt: hoe werkt dat?

In juli van dit jaar introduceerde Google Chrome de melding ‘Onveilig’. Alle websites zonder https krijgen sinds juli deze melding. De bezoeker is gewaarschuwd. Door een SSL-certificaat aan te schaffen, bijvoorbeeld SSL via Let’s Encrypt, laat je aan je bezoekers weten dat je ze serieus neemt. Toch was het nog niet helemaal duidelijk wat dit certificaat inhoudt. Het artikel ‘SSL via Let’s Encrypt: hoe werkt dat?‘ uit 2017 werd dan ook veel gelezen.

6. Welk websitepakket past bij jou?

Het is altijd spannend als je voor het eerst een website gaat maken. Want hoe krijg je jouw idee op internet? Daar heb je een domeinnaam en een websitepakket voor nodig. Om jou een handje te helpen, schreef mijn collega Linda begin 2018 meer over de pakketten van Hostnet in ‘Welk websitepakket past bij jou?

7. Video: Aan de slag met WordPress

WordPress is en blijft een populair cms. Maar liefst 30% van alle wereldwijde websites draait op WordPress! En dat is veel. We maakten een reeks van 50 video’s waarin we elk onderdeel van WordPress behandelen. En nog steeds worden deze video’s goed bekeken. Daarom mag hij in deze top 10 van meest gelezen artikelen in 2018 niet ontbreken. Volg de reeks via de eerste video ‘1. Aan de slag met WordPress‘.

In 2019 mogen handige WordPress-plugins niet ontbreken. Je vindt ze in het artikel ‘De 6 beste WordPress-plugins voor 2019‘.

8. Handige tools voor het checken van plagiaat

Niets is vervelender als je jaren tijd en geld hebt geïnvesteerd in de content op je site en iemand anders gaat ermee vandoor. Sterker nog: zogenoemde ‘duplicate content’ kan zelfs negatieve invloed hebben op je positie in Google! Maar hoe voorkom je plagiaat en hoe check je of anderen jouw content hebben gebruikt? Het artikel ‘Handige tools voor het checken van plagiaat‘ werd afgelopen jaar veel geraadpleegd.

Meest gelezen artikelen van 2018

9. 5 tips om met zoekmachineoptimalisatie je website beter te laten scoren

Ook anno 2018 is zoekmachineoptimalisatie (SEO) belangrijk om beter gevonden te worden in de zoekresultaten. Want, is je bedrijf goed zichtbaar? Dan kan dit bijdragen aan je naamsbekendheid. Maar waar moet je aan denken bij SEO? Ik maakte een kleine SEO-cursus met de belangrijkste 5 tips om met zoekmachineoptimalisatie je website beter te laten scoren.

10. Nieuw Facebook-algoritme: zo behoud je jouw plek op de tijdlijn

Ten slotte sluit ik deze top 10 van de meest gelezen artikelen van 2018 met het nieuwe algoritme van Facebook. De sociale-netwerksite had begin dit jaar zijn algoritme op de schop gegooid. Goed om op de hoogte te blijven van vrienden en familie, maar slecht voor het bereik van bedrijfspagina’s. In het artikel ‘Nieuw Facebook-algoritme: zo behoud je jouw plek op de tijdlijn‘ gaven we je 4 tips om als bedrijf tegen het algoritme op te boksen.

Dit waren de 10 meest gelezen artikelen van 2018

Namens Hostnet wens ik je een succesvol 2019! In het nieuwe jaar staan er uiteraard weer mooie artikelen op je te wachten. Wij zijn er klaar voor!

Delen
Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer

Praat mee over dit onderwerp

  • Laat hier jouw reactie achter.
  • Jouw naam is verplicht.
  • Vul jouw e-mailadres in.

Met het plaatsen van mijn reactie ga ik ermee akkoord dat Hostnet Academy (indien van toepassing) een afbeelding van https://en.gravatar.com/ toont die gekoppeld is aan het door mij opgegeven e-mailadres. Ook ben ik mij bewust van de gedragscode van Hostnet Academy.