In 2019 komen er weer nieuwe domeinextensies uit. Tot nu toe is er van 3 nieuwe extensies een lanceringsdatum bekend. Wat ze met elkaar gemeen hebben? De extensies hebben te maken met sport. Nieuwsgierig? In dit artikel licht ik de 3 sportieve domeinextensies voor 2019 toe: .basketball, .rugby en .sport.

De .basketball of .rugby extensie voor de liefhebber

Basketball is zeer populair in de Verenigde Staten. En rugby is vooral een Engelse sport. Daarom denk ik dat de domeinextensies .basketball en .rugby vooral in deze landen worden geregistreerd.

De .basketball en .rugby domeinextensies zijn ideaal als je een unieke domeinnaam wilt voor je basketbal- of rugbyvereniging. Doordat beide extensies generiek zijn, zijn ze ook geschikt voor de liefhebber van basketbal of rugby. Wat dacht je van ‘ilove.basketball’ of ‘worldcup.rugby’.

Lanceringsdatum van .basketball en .rugby 

De extensie .basketball wordt op 15 januari 2019 gelanceerd. De lanceringsdatum van .rugby is 8 juli 2019.

Toegevoegd op 09-01-2019: Vandaag is bekend geworden dat zowel de .rugby als de .basketball extensie zijn uitgesteld. Naar verwachting wordt .rugby gelanceerd op 6 juli 2020. Voor .basketball geldt als verwachte startdatum 8 oktober 2020.

Domeinextensies voor 2019

Sportief het jaar in met de .sport domeinextensie

Wil je met jouw sportvereniging of sportzender uitblinken op internet? Dan is de domeinextensie .sport wellicht de juiste keuze. Denk bijvoorbeeld aan ‘zwemles.sport’ of ‘club.sport’.

Naast sportverenigingen kunnen ook e-sport-partijen of -evenementen gebruikmaken van .sport. Dit komt waarschijnlijk in zeer beperkte mate voor, omdat deze community kleiner is.

Lanceringsdatum van .sport

De .sport extensie wordt op 8 januari 2019 gelanceerd.

Worden deze 3 domeinextensies voor 2019 populair?

Ondanks dat je de .sport extensie voor bredere doeleinden kunt gebruiken, zal deze extensie in Nederland en in de rest van de wereld minder geregistreerd worden. Waarom? Dit komt door het prijskaartje dat aan de .sport extensie hangt, namelijk € 449 exclusief btw.

De extensies .basketball en .rugby zijn daarentegen een stuk aantrekkelijker geprijsd. Maar doordat de extensies niet zo algemeen van aard zijn, zullen ze minder populair worden.

In het artikel ‘Ontdek 10 verrassende domeinextensies‘ vind je nog meer bijzondere domeinextensies.

Uitgebreid aanbod aan domeinextensies voor 2019

Ook volgend jaar heb je bij Hostnet een ruime keuze uit domeinextensies, waaronder .basketball, .rugby en .sport. Zo vind je altijd een domeinextensie die bij je online idee past. Bekijk het huidige extensie-aanbod op onze domeinnaampagina.

Claim je unieke plek op internet. Bekijk of jouw domein nog beschikbaar is.
Delen
Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer

Praat mee over dit onderwerp

  • Laat hier jouw reactie achter.
  • Jouw naam is verplicht.
  • Vul jouw e-mailadres in.

Met het plaatsen van mijn reactie ga ik ermee akkoord dat Hostnet Academy (indien van toepassing) een afbeelding van https://en.gravatar.com/ toont die gekoppeld is aan het door mij opgegeven e-mailadres. Ook ben ik mij bewust van de gedragscode van Hostnet Academy.