Afgelopen week bracht WordPress een nieuwe update uit: WordPress-versie 4.9.3. Al snel werd duidelijk dat deze versie een onhandige bug bevat. De bug schakelt namelijk de auto-updatefunctie van WordPress uit. In dit artikel lees je meer over de problemen die de bug oplevert, en hoe je jouw WordPress-website weer up-to-date krijgt.

Update naar WordPress-versie 4.9.4

Door de bug in WordPress-versie 4.9.3 worden automatische updates op WordPress-websites niet meer uitgevoerd. WordPress heeft inmiddels versie 4.9.4 uitgebracht om dit probleem te verhelpen. Alle beheerders van WordPress-websites dienen daarom zo snel mogelijk handmatig te updaten naar versie 4.9.4 van WordPress.

Wat zijn de risico’s?

De bug in WordPress-versie 4.9.3 levert geen directe veiligheidsrisico’s op. Maar heb je een WordPress-website en gebruik je de auto-updatefunctie? Dan kan jouw site in de toekomst wel risico lopen indien je WordPress-versie 4.9.3 blijft gebruiken. WordPress brengt namelijk regelmatig nieuwe updates uit. Het merendeel van deze updates dient ervoor om veiligheidsrisico’s weg te nemen. Als je niet regelmatig updatet, is je website na verloop van tijd dus extra kwetsbaar voor hacks.

Wat raden we aan?

Je kunt WordPress op meerdere manieren updaten. Welke methode voor jou van toepassing is, is afhankelijk van de manier waarop je WordPress hebt geïnstalleerd.

Je hebt WordPress geïnstalleerd via Hostnet

Beschik je over een WordPress-pakket, zoals WordPress Hosting, of een ‘one click install’ bij Hostnet? Dan kun je WordPress bijwerken via het Control Panel. Het updaten via het Control Panel dien je te allen tijde handmatig te doen. Dus ook als je gebruikmaakt van de auto-updatefunctie in WordPress. Je updatet WordPress door de volgende stappen te volgen:

 1. Log in op Mijn Hostnet.
 2. Klik op ‘Control Panel’.
 3. Ga in het menu naar ‘Webhosting’.
 4. Klik op de domeinnaam waarop je WordPress hebt geïnstalleerd.
 5. Ga naar ‘Applicaties’ en kies voor WordPress.
 6. Klik op ‘Upgraden’ om de meest recente versie van WordPress te installeren.

Je hebt WordPress op een andere manier geïnstalleerd

Je kunt WordPress ook updaten via het WordPress-Dashboard. Volg hiervoor onderstaande stappen:

 1. Ga naar het inlogscherm van WordPress.
 2. Log in en ga naar het WordPress-Dashboard.
 3. Op het Dashboard vind je de link ‘Bijwerken naar versie 4.9.4’. Klik hierop om te updaten. Je kunt ook je versie bijwerken via de sidebar in WordPress. Ga hiervoor naar ‘Dashboard’ > ‘Updates’.

Kom je er niet uit? Bekijk dan onze video ‘Updates in WordPress uitvoeren‘.

Meer weten?

Wil je meer weten over de bug in WordPress-versie 4.9.3, dan verwijzen we je graag door naar de ‘Maintenance Release’ van WordPress.

Maak je site met een WordPress-pakket van Hostnet. Inclusief installatie en andere extra's.
Delen
Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer

Praat mee over dit onderwerp

 • Laat hier jouw reactie achter.
 • Jouw naam is verplicht.
 • Vul jouw e-mailadres in.

Met het plaatsen van mijn reactie ga ik ermee akkoord dat Hostnet Academy (indien van toepassing) een afbeelding van https://en.gravatar.com/ toont die gekoppeld is aan het door mij opgegeven e-mailadres. Ook ben ik mij bewust van de gedragscode van Hostnet Academy.