Heb je een WordPress-website? Dan weet je waarschijnlijk dat de mogelijkheden met plugins eindeloos zijn. Om je creativiteit aan te wakkeren, zetten we in dit artikel de interessantste plugins op een rij. Zo kun jij meer uit je WordPress-website halen.

Dit artikel is gebaseerd op de presentatie van Robert van Eekhout, co-founder van Van Ons WordPress Development.

Interactie uitlokken met plugins

Als ondernemer wil je dat je websitebezoekers klanten worden. Je wilt bijvoorbeeld leads genereren of deals sluiten. Hiervoor is het van belang dat websitebezoekers interactie met jou aangaan. Maar zorg je dat jouw websitebezoekers overgaan tot (inter)actie? Robert licht 3 tools toe die hieraan kunnen bijdragen. We zetten ze hieronder voor je op een rij.

Gravity Forms

De plugin Gravity Forms kun je als extensie toevoegen aan je WordPress-website. Met deze plugin maak je eenvoudig formulieren. Gravity Forms is een aanrader vanwege de grote variatie aan mogelijkheden.

Zo kun je in jouw formulier keuzelijsten, checkboxen en de mogelijkheid tot het versturen van bijlagen implementeren. Ook kun je producten verkopen via een Gravity Forms-formulier. Tot slot koppel je Gravity Forms eenvoudig aan diverse systemen. Bijvoorbeeld Mollie Payments, MailChimp of ActiveCampaign.

Zendesk Chat (Zopim)

Voor je bezoekers is online chat een laagdrempelige manier om met jou in gesprek te gaan. Met de plugin Zendesk Chat plaats je zo’n chatfunctie op jouw site. De plugin is geoptimaliseerd voor mobiele schermformaten, dus ook mobiele bezoekers kunnen eenvoudig chatten.

Door het instellen van bepaalde triggers, kun je automatisch berichten verzenden naar je websitebezoekers. Uiteraard is het belangrijk dat je je mobiel altijd bij de hand hebt. Zo kun je snel reageren op de ontvangen berichten.

Disqus

Wanneer je meer betrokkenheid op je website wilt, kun je bezoekers ook vragen om reacties achter te laten. Disqus biedt daarin uitkomst. Het is een plugin waarmee je realtime reacties kunt tonen van én aan je bezoekers.

Disqus heeft als voordeel dat alle data extern wordt opgeslagen, waardoor je de servercapaciteit van je website niet belast. Daarom is Disqus vooral een aanrader voor grotere websites, waarop veel reacties binnenkomen. Dankzij het spamfilter zul je amper last hebben van spamreacties op je website.

Vindbaarheid van je website vergroten

Zodra je website op WordPress-hosting goed is ingericht, is het belangrijk om je te richten op zoekmachineoptimalisatie (SEO). Een site die slecht vindbaar is, trekt immers weinig bezoekers. De eerste SEO-pijler is content. Zorg ervoor dat je goede en relevante content op je website hebt staan, waarin de belangrijkste zoekwoorden voor je doelgroep verwerkt zijn. De volgende plugin kan je daarbij helpen.

Yoast SEO

Yoast SEO controleert voor al jouw webpagina’s en berichten of deze geoptimaliseerd zijn voor zoekmachines. Daarnaast beoordeelt Yoast SEO de leesbaarheid van je teksten. Handig aan deze plugin is het gebruik van gekleurde bolletjes (groen, oranje en rood).

De oranje en rode bolletjes moet je verbeteren. Yoast SEO geeft precies aan hoe je dit kunt doen en biedt tevens aanpassingsmogelijkheden in de tool zelf. Enkele voorbeelden van aangedragen verbeteringen:

  • Verkort je ‘title tag’.
  • Zorg ervoor dat je zoekwoord terugkomt in de kopteksten en in de url.
  • Zorg ervoor dat je een H1-kop gebruikt in je webpagina of bericht.

Socialmedia-plugins

Om meer bereik te creëren, is het belangrijk dat je doelgroep jouw content kan vinden op social media. Je kunt hier diverse plugins voor gebruiken. Hieronder zetten we er enkele voor je op een rij.

AddThis

Een onmisbare plugin, zeker wanneer je een blog hebt, is AddThis. Met AddThis implementeer je eenvoudig ‘social sharing buttons’ op je website. Zo kunnen bezoekers jouw content delen op hun eigen socialmedia-kanalen. De buttons kun je onder je bericht plaatsen, of als sidebar naast je bericht.

Twitter

Met AddThis kun je je websitecontent naar social media verplaatsen. Met de Twitter-plugin werkt het andersom: je verplaatst jouw socialmedia-content naar je website. De Twitter-plugin toont jouw laatste tweets op je website.

Met een ‘volg-knop’ zorg je ervoor dat het aantal volgers van je Twitter-account toeneemt. Deze kruisbestuiving maakt ook dat je bezoekers zich meer betrokken voelen bij jouw website.

Photoslurp

Tot slot raden we je Photoslurp aan. Deze app zorgt voor een koppeling tussen je Instagram-account en je website. Door vooraf een hashtag te selecteren, bepaal je zelf welke Instagram-foto’s op je website geplaatst worden.

Photoslurp is vooral handig voor ondernemers met een webshopfunctie binnen hun site. Dit omdat Photoslurp de Instagram-foto’s aan jouw producten kan koppelen. De foto’s dienen als inspiratiebron, waarna bezoekers meteen naar de juiste productpagina worden verwezen. Zo verhoog je simpel het aantal conversies op jouw site.

Hostnet Academy Live

Benieuwd naar de presentatie van Robert van Eekhout van Van Ons? Bekijk dan het videoverslag van zijn presentatie ‘Haal meer uit je WordPress website‘. Wil je een keer aanwezig zijn bij Academy Live? Houd Hostnet Academy in de gaten voor toekomstige evenementen.

Maak je site met een WordPress-pakket van Hostnet. Inclusief installatie en andere extra's.
Delen
Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer

Praat mee over dit onderwerp

  • Laat hier jouw reactie achter.
  • Jouw naam is verplicht.
  • Vul jouw e-mailadres in.

Met het plaatsen van mijn reactie ga ik ermee akkoord dat Hostnet Academy (indien van toepassing) een afbeelding van https://en.gravatar.com/ toont die gekoppeld is aan het door mij opgegeven e-mailadres. Ook ben ik mij bewust van de gedragscode van Hostnet Academy.