Ga je voor het eerst een eigen website maken? Dan heb je 2 dingen nodig: een domeinnaam en een websitepakket. In dit artikel laat ik je zien welke websitepakketten geschikt zijn voor starters. Zo weet je zeker dat je het juiste pakket kiest.

Ter voorbereiding

Voordat je je in websitepakketten gaat verdiepen, is het goed om over een aantal zaken na te denken:

 • Technische ervaring
  Hoe handig ben jij met computers? Heb je al enige ervaring met websites of blogs?
 • Soort website
  Wat voor website ga je maken? Wordt het een blog, webshop, bedrijfswebsite of iets anders?
 • Wensen voor je website
  Wil je het design van je website tot in de puntjes bepalen? Of vind je het vooral belangrijk dat de website snel online staat en gemakkelijk te bewerken is?

Heb je een antwoord op bovenstaande vragen? Mooi! Dan kun je nu jouw websitepakket kiezen. Ik laat je kennismaken met 3 pakketten, stuk voor stuk geschikt voor starters.

Website Maker

Website Maker is de eigen websiteoplossing van Hostnet. Met deze tool maak je in 3 stappen je eigen website. Je hebt hier geen technische kennis voor nodig. Website Maker is ideaal als je een professionele site wilt, die toch eenvoudig te bewerken is.

Designs, widgets en editor

Website Maker bestaat uit voorgeprogrammeerde designs en widgets. Je bepaalt de lay-out van je site door simpelweg het gewenste design aan te klikken. Wil je een socialmedia-feed, contactformulier of andere feature op je site plaatsen? Dan kun je gebruikmaken van widgets. Deze sleep je eenvoudig naar de juiste plek op je website. De teksten op je website bewerk je met de gebruiksvriendelijke editor.

Support

Website Maker is ons eigen product. Daarom bieden wij volledige support. Je kunt ons dus ook bellen voor hulp bij het bewerken van je site.

Voor wie?

Website Maker is geschikt voor iedereen die snel en eenvoudig zijn site online wil zetten. De meeste ondernemers gebruiken hun Website Maker-site als online visitekaartje voor hun onderneming. Je kunt met Website Maker ook een webshop maken. Let op: de technische mogelijkheden voor webwinkels zijn beperkt.

In het kort

 • Vereiste technische kennis: geen
 • Geschikt voor: persoonlijke websites, bedrijfswebsites, webshops
 • Technische mogelijkheden: beperkt

Website Maker met 50% korting
Hostnet Startersweken
50% korting op Website Maker

Bestel Website Maker

 

WordPress 5GB

WordPress is de populairste websiteoplossing ter wereld. Zo’n 10 jaar geleden verwierf WordPress bekendheid als blogplatform. Inmiddels gebruiken ook vele webshops en bedrijfswebsites de WordPress-technologie.

Je site bewerken via een CMS

WordPress is een gebruiksvriendelijk contentmanagementsysteem (CMS). Je beheert jouw site door op dit systeem in te loggen. Het CMS van WordPress is open source, wat betekent dat iedereen mag meewerken aan het verder ontwikkelen van de software. Hierdoor profiteer je van eindeloze mogelijkheden voor jouw site. Let wel: voor nieuwe WordPress-gebruikers kan dit scala aan opties een behoorlijke uitdaging vormen.

Thema’s en plugins

Het design van jouw WordPress-site bepaal je door een (gratis of betaald) thema te kiezen. Je hebt keuze uit duizenden thema’s. Of je nu op zoek bent naar een formele uitstraling, een blogdesign of een pakkende webshop-look: er is altijd een thema dat aan jouw wensen voldoet. Extra functionaliteiten voeg je toe met behulp van plugins. Zo zijn er plugins voor het beveiligen van je site of het toevoegen van socialmedia-feeds.

Support

Hostnet biedt geen support op WordPress; wij zorgen enkel voor de correcte installatie van het CMS. Voor de basisbeginselen van WordPress kun je onze videocursus ‘WordPress voor beginners’ volgen. Heb je verdere vragen? Dan kun je terecht bij de actieve WordPress-community.

Voor wie?

WordPress is geschikt voor iedereen die ervaring heeft met CMS’en. Heb je hier nog geen ervaring mee? Zorg dan dat je je goed inleest. Je moet namelijk niet alleen jouw site kunnen bewerken, maar ook in staat zijn om je thema’s en plugins te updaten. Je kunt WordPress gebruiken voor vrijwel elk type website. Bijvoorbeeld een blog, nieuwssite, webshop of fotografiewebsite.

In het kort

 • Vereiste technische kennis: gemiddeld
 • Geschikt voor: vrijwel elk type website
 • Technische mogelijkheden: uitgebreid

Website Maker met 50% korting
Hostnet Startersweken
50% korting op WordPress 5GB

Bestel WordPress 5GB

 

Webhosting Start

Met Webhosting Start publiceer je jouw zelfgemaakte site op het internet. Voor dit websitepakket moet je zelf kunnen programmeren, of iemand kennen die je hierbij helpt. Het voordeel van een zelfgeprogrammeerde site is dat je alles in eigen hand hebt; je loopt niet tegen de beperkingen van een CMS aan.

Je eigen site publiceren

Kies je voor webhosting, dan krijg je een eigen ruimte op het internet voor het publiceren van jouw site. Ook krijg je toegang tot het Control Panel van Hostnet. Vanuit dit beheerderspaneel kun je bestanden voor jouw website uploaden, subdomeinen aanmaken en databases toevoegen.

Technische specificaties

Met Webhosting Start beschik je over voldoende ruimte voor het publiceren van een kleine tot middelgrote website. Je profiteert van 5 GB schijfruimte, 1000 GB dataverkeer en 5 MySQL-databases. Daarnaast kun je met Webhosting Start gebruikmaken van alle bekende programmeertalen, waaronder PHP 7.0 en MySQL 5.6.

Support

Wij leveren geen support op het bouwen van je website. Voor vragen over het Control Panel, je hosting of databases kun je natuurlijk altijd bij ons terecht.

Voor wie?

Zelf programmeren vereist technische kennis. Ik adviseer je alleen voor Webhosting Start te kiezen wanneer je ervaring hebt met programmeren (of iemand kent om je hierbij te helpen). Webhosting Start is geschikt voor alle kleine tot middelgrote websites. Mocht blijken dat het pakket te klein is voor jouw site, dan kun je altijd upgraden naar een grotere variant.

In het kort

 • Vereiste technische kennis: hoog
 • Geschikt voor: elk type website
 • Technische mogelijkheden: zeer uitgebreid

Website Maker met 50% korting
Hostnet Startersweken
50% korting op Webhosting Start

Bestel Webhosting Start

 

Delen
Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer

Praat mee over dit onderwerp