December is over de helft, dus het mag weer: terugblikken op het afgelopen jaar. Net als in 2016 kijken we graag terug op de artikelen die in het afgelopen jaar zijn verschenen. In die terugblik mogen de bijzondere en inspirerende verhalen van onze klanten niet ontbreken. In dit artikel vind je daarom een top 5 meest gelezen artikelen én een top 5 meest gelezen cases van 2017. Ontdek welke artikelen en cases onze top 5 hebben gehaald.

Nieuw in 2017: Hostnet Academy

Afgelopen september lanceerden we Hostnet Academy: een nieuw online platform met de beste tips & tricks voor je website, webshop, webapplicatie en andere (online) activiteiten. Met de introductie van Hostnet Academy verdween het Hostnet Blog. Ook #WorkshopWoensdag hebben we in een nieuw jasje gestoken: Hostnet Academy Live.

Top 5 meest gelezen artikelen

Van WooCommerce tot Office 365 (tegenwoordig Microsoft 365), en van contentmarketing tot managed hosting: in 2017 hebben we ons best gedaan je te informeren en inspireren over uiteenlopende onderwerpen. Hieronder vind je de top 5 meest gelezen artikelen van 2017 op Hostnet Academy:

1. Leadgeneratie: de trends voor 2017

Leadgeneratie: de trends voor 2017

Auteur: Mark de Wit – EasyLeads
Aantal keer gelezen: 7433

Ook in 2017 bleef leadgeneratie essentieel. ‘No leads’ betekent namelijk ‘no business’. Mark de Wit zette daarom begin dit jaar 10 trends op het gebied van B2B-leadgeneratie op een rij. Enkele trends waarover hij in zijn artikel schrijft, zijn:

  • Zoekmachine Bing wordt belangrijker voor leadgeneratie.
  • Multichannel en cross-device drukken hun stempel op leadgeneratie.
  • Leadgeneratie verschuift naar bedrijfscommunicatie.

Benieuwd naar alle trends? Lees dan het artikel ‘Leadgeneratie: de trends voor 2017’.

2. Verstuur je websitegegevens veilig met een SSL-certificaat

SSL-certificaat

Auteur: Joris van de Wolfshaar – Hostnet
Aantal keer gelezen: 7217

SIDN publiceerde begin januari een onderzoek over het verwerken van privacygevoelige informatie door bedrijfswebsites. Uit dat onderzoek bleek dat maar liefst 86% van de Nederlandse bedrijfswebsites de websitebeveiliging niet op orde heeft. Voor mijn collega Joris reden genoeg om een artikel te wijden aan dit onderwerp. In zijn artikel besteedt hij aandacht aan de wetgeving rondom persoonsgegevens. Ook legt hij uit hoe je een versleutelde verbinding tot stand brengt met een SSL-certificaat.

Meer weten over het veilig verzenden van websitegegevens en SSL? Lees dan het artikel van Joris.

3. 7 tips voor meer organisch bereik op Facebook

Tips voor meer organisch bereik op Facebook

Auteur: Charlotte Wigny – Hostnet
Aantal keer gelezen: 6480

Voor zakelijke doeleinden kan Facebook zowel betaald als onbetaald (organisch) worden ingezet. Toch is het verkrijgen van organisch bereik voor veel ondernemers een uitdaging. Bert van Gulik van BuzzPartners geeft daarom tips waarmee ondernemers hun organisch bereik kunnen vergroten.

4. De invloed van een domeinextensie op je SEO-resultaten

Optimaliseer je SEO-resultaten met je domeinextensie

Auteur: Jasper Knuvers – Brandfirm
Aantal keer gelezen: 5276

Wil je een website starten? Dan moet je eerst een domeinnaam registreren. Je hebt in ieder geval genoeg keuze: alleen al bij Hostnet kun je kiezen uit meer dan 900 domeinextensies. Maar is je extensiekeuze eigenlijk van invloed op SEO? In dit artikel vertelt Jasper Knuvers van Brandfirm je alles over het verband tussen je extensiekeuze en SEO.

Wil je meer weten over dit onderwerp? Lees dan het artikel ‘De invloed van een domeinextensie op je SEO-resultaten’.

5. Online werken deel 1: wat is online werken?

Online werken: een introductie

Auteur: Charlotte Wigny – Hostnet
Aantal keer gelezen: 4927

Begrippen als ‘online werken’, ‘de cloud’ en ‘cloud computing’ zien we steeds vaker voorbijkomen. Soms als losse woorden, maar ook in samenstellingen zoals ‘werken in de cloud’. Wat is de cloud en cloud computing nu eigenlijk? En wat bedoelen we met ‘online werken’ en ‘werken in de cloud’? In dit artikel geef ik antwoord op deze vragen.

Lees het artikel ‘Online werken deel 1: wat is online werken?

Top 5 meest gelezen cases

Naast artikelen publiceren we op Hostnet Academy ook (praktijk)cases. In deze cases vertellen onze klanten bijvoorbeeld hoe zij hun hostingomgeving beheren of waarom zij voor hun domeinnaam kozen. Bekijk de top 5 cases:

1. Mediabureau de Media Balie stapte over op Office 365

Mediabureau de Media Balie stapte over op Office 365

Auteur: Daniël van de Kuinder
Aantal keer gelezen: 5880

Het mediabureau de Media Balie besloot over te stappen op Office 365 (nu Microsoft 365). Digitalmedia-specialist Jacob Schrorer legt in zijn verhaal uit waarom de Media Balie de overstap maakte en hoe Hostnet het overgangstraject heeft aangepakt. Ook deelt Jacob de resultaten van de overstap.

Benieuwd naar het verhaal van de Media Balie? Lees dan de case ‘Mediabureau de Media Balie stapte over op Office 365’.

2. Hoe vond Sublime FM passende hosting?

Hoe vond Sublime FM passende hosting?

Auteur: Nedlloyd Vo
Aantal keer gelezen: 5351

Het radiostation Sublime FM zocht naar geschikte hosting om de performance van hun online stream en website te verbeteren. Technicus Martien Groenendijk vertelt in deze case over de uitdaging waarvoor Sublime FM stond, en welke voordelen de hostingoplossing uiteindelijk opleverde.

Het verhaal van Sublime FM lezen? Ga dan direct naar de case ‘Hoe vond Sublime FM passende hosting?

3. Ondernemer Kirsten Perzlmeier over keuze domeinnaam: “brood.store, dat is ‘m!”

Ondernemer Kirsten Perzlmeier over keuze domeinnaam: “brood.store, dat is ‘m!”

Auteur: Linda Bakker
Aantal keer gelezen: 4535

In het Limburgse Beek is Brood.Store gevestigd. Eigenaresse Kirsten Perzlmeier bedacht de naam toen ze samen met haar compagnon de domeinchecker van Hostnet bekeek. Kirsten: “Deze domeinnaam was vrij en we dachten: dat is ‘m. De naam is heel makkelijk, heel simpel. Het was een spontane keuze.”

Wil je weten hoe het nu gaat met Brood.Store? Lees dan het volledige verhaal.

4. Grizzly New Marketing: “Met managed hosting kunnen we ons richten op websiteontwikkeling”

Online marketingbureau Grizzly New Marketing gaat voor maatwerk met managed hosting

Auteur: Daniël van de Kuinder
Aantal keer gelezen: 1561

Online marketingbureau Grizzly New Marketing beheert voor honderden klanten websites. Om alle websites online te houden, was Grizzly New Marketing op zoek naar een hostingoplossing op maat. Daarbij kwam zij uit op managed hosting van Hostnet. Het resultaat? De medewerkers van Grizzly New Marketing kunnen zich focussen op de corebusiness van het bureau. Hostnet houdt de benodigde servers up-to-date en beschermt de servers tegen hackers.

Benieuwd naar de andere voordelen van managed hosting voor Grizzly New Marketing? Lees dan de case.

5. Marketingbureau Only the Brave: “We zijn met managed hosting verzekerd van goede service”

Marketingbureau Only the Brave: "We zijn met managed hosting verzekerd van goede service"

Auteur: Daniël van de Kuinder
Aantal keer gelezen: 1232

Marketingcommunicatiebureau Only the Brave was toe aan een professionaliseringsslag op het gebied van hosting. Om opdrachtgevers de beste mogelijkheden, performance en support te bieden, schakelde Only the Brave de hulp in van Hostnet. Dankzij managed hosting van Hostnet heeft Only the Brave geen omkijken meer naar zijn servers.

Lees het verhaal van Only the Brave en kom meer te weten over de overstap van het bureau op managed hosting.

Wij zijn klaar voor 2018!

Ook in 2018 kun je op Hostnet Academy terecht voor leerzame video’s, informatieve artikelen en interessante cases. Heb jij een onderwerp waarover je graag meer wilt weten? Laat dan gerust een reactie achter.

Delen
Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer

Praat mee over dit onderwerp

  • Laat hier jouw reactie achter.
  • Jouw naam is verplicht.
  • Vul jouw e-mailadres in.

Met het plaatsen van mijn reactie ga ik ermee akkoord dat Hostnet Academy (indien van toepassing) een afbeelding van https://en.gravatar.com/ toont die gekoppeld is aan het door mij opgegeven e-mailadres. Ook ben ik mij bewust van de gedragscode van Hostnet Academy.