In deel 3 van de serie ‘Welke hosting past bij jou?’ (zie ook deel 1 en deel 2) lichten we applicatiehosting via de cloud toe. Wat is het voordeel hiervan? Welke applicaties biedt Hostnet? De antwoorden op deze vragen vind je in dit artikel.

Applicaties via de cloud

De tijd dat je een applicatie op een dvd kocht is voorbij. Applicaties koop je tegenwoordig gewoonweg online. Of het nu de laatste versie van je besturingssysteem is of de nieuwste Adobe Photoshop, je bestelt met 1 klik op de knop en je kunt vrijwel direct aan de slag.

Waar je bij een applicatie als Photoshop nog wel een half uurtje bezig bent met installeren, worden steeds meer applicaties niet eens meer op je computer geïnstalleerd. Ze worden via internet – zonder langdurige installatieprocedures – rechtstreeks in je browser gedraaid. Deze applicaties, ook wel ‘apps’ genoemd, zijn tenslotte al in de cloud aanwezig; enkel de schermen hoeven naar je te worden toegestuurd. Daarnaast ben je niet in 1 klap een hoop geld kwijt, maar kun je maandelijks de kosten voor je gebruik aftikken. Applicaties als Spotify en Netflix zijn niet voor niets zo populair. Naast het gemak dat ze brengen, bieden ze ook eenvoudige, goedkope en kortlopende contracten.

Waarom niet zelf een applicatie hosten?

Er zijn veel applicaties die je zelf kunt hosten op bijvoorbeeld een VPS (Virtual Private Server). Zo bestaan er duizenden applicaties die je gratis en voor niets kunt downloaden, gebruiken en installeren op je eigen server.

Niet elke applicatie is echter geschikt om te worden gehost op een server met beperkte resources. Denk hierbij aan het versturen van miljoenen mailings en het streamen van videomateriaal. Zulke applicaties moeten schaalbaar zijn om de hoge werkdruk aan te kunnen. Deze applicaties worden dan ook wereldwijd op grote clusters van servers geïnstalleerd, die ook veelal de cloud worden genoemd. Aanbieders kunnen zo’n cluster helemaal configureren om de applicatie zo goed en snel mogelijk te laten functioneren. In de cloud is schalen geen probleem. Zo kunnen aanbieders veel klanten bedienen en de kosten laag houden. Daarnaast heb je als klant geen technische kennis van applicatiehosting nodig.

Cloudapplicaties bij Hostnet

Naast de gebruikelijke diensten zoals domeinnaamregistratie, webhosting en servers, biedt Hostnet klanten ook graag handige tools en software voor het behalen van online successen. Hieronder vind je meer informatie over de applicaties die Hostnet aanbiedt.

Website Maker

Een populaire applicatie is Website Maker. Met Website Maker bouw je eenvoudig een website. Velen hebben niet de technische kennis of de middelen om een goede website te bouwen. Dankzij Website Maker kun je in dat geval toch gemakkelijk en snel een mooie website in de lucht krijgen. Deze dienst wordt gehost in onze eigen cloudomgeving in Nederland.

Wij bieden je ook een gratis variant van Website Maker aan: Website Maker Lite. Deze gratis versie is ideaal voor een online visitekaartje of een miniwebsite onder je domeinnaam. Ben je klant bij Hostnet? Dan kun je Website Maker Lite gratis bestellen via Mijn Hostnet. Heb je hulp nodig bij het bestellen, bekijk dan onze Helpdesk over Website Maker.

Microsoft Office 365

Met Office 365 (tegenwoordig Microsoft 365) werk je met vertrouwde Office-toepassingen zoals Word, Excel, PowerPoint en Outlook in de cloud. Het voordeel hiervan is dat je altijd bij je bestanden en agenda kunt. Je kunt dus werken waar en wanneer je wilt. Wil je meer weten over Office 365? Download dan onze whitepaper ‘Hoe werk je efficiënter in de cloud met Microsoft Office 365?‘. In de whitepaper vind je alle voordelen van Office 365 en we leggen uit welk pakket goed bij welke onderneming past.

WordPress

Naast de 3 bovengenoemde applicaties biedt Hostnet ook de applicatie WordPress aan: WordPress Hosting, WordPress-website maken en Managed WordPress Hosting. Hiermee maak je in een handomdraai jouw website.

Werken waar en wanneer je maar wilt? Met Microsoft 365 kun je altijd bij je bestanden en agenda.
Delen
Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer

Praat mee over dit onderwerp

  • Laat hier jouw reactie achter.
  • Jouw naam is verplicht.
  • Vul jouw e-mailadres in.

Met het plaatsen van mijn reactie ga ik ermee akkoord dat Hostnet Academy (indien van toepassing) een afbeelding van https://en.gravatar.com/ toont die gekoppeld is aan het door mij opgegeven e-mailadres. Ook ben ik mij bewust van de gedragscode van Hostnet Academy.