Netwerken is net werken. Netwerken hoeft niet veel werk te zijn. Het kan zelfs leuk zijn als je er bewust mee bezig bent. Heb jij een groter netwerk nodig? Lees dan verder en leer hoe je je netwerk vergroot door voorbereiding, LinkedIn en een goede follow-up.

1. Voor de bijeenkomst

Vraag de deelnemerslijst op bij de organisatie. Bepaal wie je wilt ontmoeten en waarom. Uiteraard voor nieuwe contacten, maar je kunt op bijeenkomsten ook sparren over ideeën of zoeken naar een werknemer.

2. De zegen van LinkedIn

Via LinkedIn kun je van tevoren al een verzoek sturen om elkaar te treffen. Dit maakt de kennismaking op de dag zelf laagdrempeliger. Zorg daarnaast dat je de foto van de betreffende persoon hebt gezien, dat zoekt makkelijker.

3. Op de bijeenkomst

Vraag de hosts of de personen die jij zoekt er al zijn. Zoek deze mensen op, vraag hulp van de organisatie als het niet lukt.

4. De 5-minutenregel

Ga efficiënt met je eigen tijd en die van de ander om. Praat maximaal 5 minuten met elkaar en plan eventueel een vervolgafspraak.

5. Oogsten

Neem binnen 3 dagen weer contact op. Je hebt de steekwoorden van de betreffende persoon op zijn of haar visitekaartje geschreven. Deze helpen je herinneren waarom deze persoon belangrijk voor je is, over welke ideeën jullie hebben gesproken en wat de follow-up is. Stuur de betreffende persoon een mail met daarin:

  • een korte verwijzing naar jullie gesprek. Laat weten dat je echt geluisterd hebt;
  • een tip of idee voor zijn onderneming;
  • een actie. Maak een afspraak of stel een vraag.

Netwerk jij al?
Netwerk jij? Waarom wel of waarom niet? Welke bijeenkomsten vind je interessant? Ik hoor het graag in een reactie op dit bericht.

Delen
Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer

Praat mee over dit onderwerp

  • Laat hier jouw reactie achter.
  • Jouw naam is verplicht.
  • Vul jouw e-mailadres in.

Met het plaatsen van mijn reactie ga ik ermee akkoord dat Hostnet Academy (indien van toepassing) een afbeelding van https://en.gravatar.com/ toont die gekoppeld is aan het door mij opgegeven e-mailadres. Ook ben ik mij bewust van de gedragscode van Hostnet Academy.