Wil jij ondernemen in de cloud met Microsoft Office 365 (tegenwoordig Microsoft 365)? Dan kom je direct voor keuzes te staan. Want welk pakket past nu eigenlijk bij jouw wensen en jouw organisatie? En waar kun je Office 365 het beste aanschaffen? In dit artikel geven we antwoord op deze vragen en helpen we je het Office 365-pakket te kiezen dat bij jouw onderneming past.

Dé 3 pakketten voor mkb’ers en zzp’ers

Of je Office 365 nu privé of zakelijk wilt gebruiken, en of je nu een multinational of zzp’er bent; voor iedere doelgroep heeft Microsoft een passend Office 365-pakket. Als ondernemer heb je dus veel om uit te kiezen.

Voor de meeste zzp’ers en mkb-bedrijven zijn de pakketten Business Essentials, Business of Business Premium een logische keuze. Met deze 3 kun je namelijk eenvoudig waar en wanneer je wilt samenwerken met collega’s, klanten en leveranciers. En niet geheel onbelangrijk: je kunt ook je domeinnaam aan deze Office 365-pakketten koppelen. Zo kun je mailen met je eigen domeinnaam. Wel zo handig!

Welke functies vind ik belangrijk?

Als je wilt weten welk Office 365-pakket het beste past bij jouw onderneming, vraag jezelf dan af wat jij belangrijk vindt. Stel jezelf vragen als: Wil ik snel en goed kunnen samenwerken met collega’s? Wil ik documenten kunnen aanpassen op mijn tablet, smartphone én laptop? Of heb ik een professionele, online vergadermogelijkheid nodig zoals Skype voor Bedrijven? Als je weet wat voor jouw onderneming belangrijke functionaliteiten zijn, kun je op basis daarvan je pakket kiezen.

Benieuwd welke apps en extra’s zijn inbegrepen bij de verschillende pakketten? Bekijk dan onderstaand overzicht. Tip: Klik op de afbeelding om te zien wat je met de verschillende apps en extra’s kunt doen.

Office 365 Hostnet Business Essentials, Business en Business Premium

Vergelijking van de 3 pakketten

Bij alle 3 de pakketten is Office Online inbegrepen. Hiermee beschik je altijd over de laatste versie van Office-programma’s zoals Word, Excel en PowerPoint. Ook kent ieder pakket een beheerdersaccount waarmee je gebruikers kunt koppelen aan Office-accounts en de gebruikersrechten kunt instellen. Standaard bij alle pakketten ontvang je verder 1 TB opslagcapaciteit in OneDrive.

Tot zover de overeenkomsten. Verschillen zijn er natuurlijk ook. Ben jij zzp’er? Dan kun je waarschijnlijk prima uit de voeten met het Business-pakket. Hiermee heb je de Office-programma’s op al je mobiele apparaten, zoals tablet en smartphone, maar betaal je niet voor apps die zijn ingericht om samen te werken met collega’s.

Kent jouw onderneming meerdere werknemers, dan past Business Essentials of Business Premium waarschijnlijk beter bij je. Beide pakketten bevatten mogelijkheden om online samen te werken. Zo is er de applicatie Planner-werkbeheer waarmee je taken kunt verdelen en kunt inplannen voor je team. Of Microsoft Teams, een platform dat het samenwerken met je collega’s makkelijker en efficiënter maakt. Wil je dat alle mogelijkheden die Office 365 biedt, beschikbaar zijn op al je apparaten? Kies dan voor het Business Premium-pakket. Als dit niet nodig is, adviseren we je te kiezen voor Business Essentials.

Maximale ondersteuning; het gemak van één provider

Heb je eenmaal een pakket gekozen, dan wil je natuurlijk direct aan de slag. Om te voorkomen dat je veel tijd kwijt bent aan allerlei technische zaken, kun je Office 365 via een provider zoals Hostnet aanschaffen. Een provider installeert jouw Office 365-omgeving. Jij hebt hier dus verder geen omkijken naar.

Let op: Bij veel providers moet je betalen voor hulp bij de installatie van Office 365. Kies je voor Hostnet? Dan ontvang je gratis installatiehulp t.w.v. € 50.

Bovendien kun je, bij aanschaf van Office 365 via een provider, contact opnemen met een klantenservice als je vragen hebt over het beheren van je omgeving. Of als je wilt overstappen naar Office 365. Zo staan bij Hostnet 7 dagen per week zowel telefonisch, per mail als via WhatsApp Office 365-experts klaar om jouw vragen te beantwoorden.

Werken waar en wanneer je maar wilt? Met Microsoft 365 kun je altijd bij je bestanden en agenda.
Delen
Reacties
 • E Paol 20 april 2017 om 14:34

  Ik ben zzp-er en werk thuis op 2 computers Mac en Windows en op locatie op de Mac laptop. Soms werk ik op laptop en PC tegelijk. Als ik Office 365 wil aanschaffen, welk abonnement is dan het meest praktische voor mij?

 • Anton Riemersma 21 april 2017 om 13:02

  Beste E Paol,

  Op basis van jouw omschrijving kan je het beste een Business-pakket nemen. Hiermee heb je de Office-programma’s online beschikbaar op al je mobiele apparaten, zoals tablet en smartphone.

  Mocht je nog twijfelen of vragen hebben, dan kan je het beste even telefonisch contact opnemen met onze klantenservice of via de chat, WhatsApp of e-mail: https://www.hostnet.nl/klantenservice/vraag-stellen

 • chris lemmens 28 september 2018 om 09:15

  Hallo Anton,
  Ik heb als zzp’er op verschillende momenten verschillende andere zzp’ers aan de slag po projecten. Zij hebben dan ook toegang nodig tot documenten en de samenwerkings mogelijkheden binnen 365 klinken dan goed. Maar de samenstelling en duur wisselt. Wat is handige pakketkeuze dan?
  Tevens heb ik een vraag over verschil essentials en premium. Bij de eerste heb ik het niet direct op mijn laptop staan maar moet eerst inloggen? (Ik wil graag toegang via mijn laptops en smartphone) en hoe verhouden deze functionaliteiten dan wanneer ik met andere (wisselende) mensen werk op projectbasis (zoals al aangegeven).
  Txs voor je reactie

  • Dave Swart 28 september 2018 om 14:36

   Beste Chris,

   Dankjewel voor je reactie. OneDrive is uitstekend geschikt om documenten te delen en anderen toegang tot te geven. Je kunt een document of map delen door een link aan te maken, en deze direct per e-mail te versturen. De gebruiker waarmee je de link deelt, hoeft zelf geen Office 365-pakket te hebben. De keuze voor je pakket is hier dus niet afhankelijk van. Alle 3 de pakketten zijn hierin gelijk.

   Bij het Office 365 Business Essentials-pakket krijg je geen licentie voor de Office 2016-apps. Maar als je zelf al een licentie hebt, kun je jouw e-mailadres in je bestaande Office-installatie toevoegen en gebruiken. Bij de Business Premium-variant krijg je wel een licentie voor de Office-apps, en kun je de applicaties via je Office-dashboard downloaden en installeren.

   Mocht je nog vragen hebben, kun je het beste contact opnemen met onze Klantenservice via 020-7500800. Dan helpen we je graag verder met het maken van je keuze.

   Met vriendelijke groet,

   Dave

 • Frans 07 oktober 2020 om 11:17

  Beste Anton,

  Wat gebeurt er met de Office documenten die nu op apparaten staan, nl een Mac en een PC? Het gaat om 2 verschillende mappen met docs. En wat met de emails die ik heb opgeslagen in Outlook? Ik wil dezelfde emailadressen behouden die ik nu heb.
  Met vriendelijke groet Frans

  • Jasper Veerman 08 oktober 2020 om 10:05

   Beste Frans,

   De Office 365-documenten die je nu op je pc hebt staan, blijven er gewoon staan. Je kunt jouw Microsoft 365-abonnement dus naast jouw persoonlijke documenten en e-mailadres instellen, zonder dat ze elkaar bijten. Mocht je hulp nodig hebben bij het instellen van je Microsoft 365-account, dan kun je altijd contact opnemen met onze Klantenservice.

   Met vriendelijke groet,

   Jasper

Reageer

Praat mee over dit onderwerp

 • Laat hier jouw reactie achter.
 • Jouw naam is verplicht.
 • Vul jouw e-mailadres in.

Met het plaatsen van mijn reactie ga ik ermee akkoord dat Hostnet Academy (indien van toepassing) een afbeelding van https://en.gravatar.com/ toont die gekoppeld is aan het door mij opgegeven e-mailadres. Ook ben ik mij bewust van de gedragscode van Hostnet Academy.