In WordPress voeg je eenvoudig nieuwe functies aan je website toe met zogeheten ‘plugins‘. WordPress kent inmiddels duizenden van deze plugins. Zo bestaan er plugins waarmee je fotogalerijen kunt aanmaken of waarmee je een contactformulier op je site zet, maar ook plugins waarmee je jouw webpagina’s verder optimaliseert zodat je SEO-resultaten verbeteren. Als WordPress-gebruiker is het soms lastig om de meest geschikte plugin te kiezen. In de gratis videocursus ‘WordPress voor beginners’ helpen we je daarom op weg in de wereld van de plugins.

WordPress voor beginners’ is een reeks korte, Nederlandstalige instructievideo’s waarin Lee (helpdeskmedewerker bij Hostnet) je op weg helpt met WordPress. Eerder liet Lee je al zien hoe je zelf aan de slag kunt met berichten, media, pagina’s en thema’s in WordPress. Nu legt hij uit hoe je een plugin installeert en waar je op moet letten bij het kiezen van een plugin.

Een introductie tot plugins

Met plugins kun je jouw WordPress-website maken naar eigen wens. Lee vertelt je in onderstaande video wat een plugin precies is, hoe je een plugin vindt binnen WordPress en hoe je kunt zien of een plugin betrouwbaar is.

Het installeren van een plugin

Als je een plugin gevonden hebt die voldoet aan jouw verwachtingen, wil je deze natuurlijk ook installeren. Lee laat je zien hoe je dit doet.

Aangeraden plugins

Ondanks dat iedere WordPress-website anders is, zijn er wel een aantal plugins die (bijna) iedere website kunnen verrijken. In deze video vind je een selectie. Doe er je voordeel mee!

Additionele informatie

Iedere plugin heeft zijn eigen functionaliteiten en configuratie. Daarom is het van belang dat je je verdiept in een plugin voordat je deze installeert. Maar waar vind je deze informatie en waar moet je op letten bij het uitzoeken van een plugin? In onderstaande video geeft Lee antwoord op deze vragen.

De complete cursus zien?

Ben je benieuwd naar de andere instructievideo’s van de cursus ‘WordPress voor beginners’? Je vindt ze op ons YouTube-kanaal en onder het thema ‘WordPress‘ op Hostnet Academy!

Maak je site met een WordPress-pakket van Hostnet. Inclusief installatie en andere extra's.
Delen
Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer

Praat mee over dit onderwerp

  • Laat hier jouw reactie achter.
  • Jouw naam is verplicht.
  • Vul jouw e-mailadres in.

Met het plaatsen van mijn reactie ga ik ermee akkoord dat Hostnet Academy (indien van toepassing) een afbeelding van https://en.gravatar.com/ toont die gekoppeld is aan het door mij opgegeven e-mailadres. Ook ben ik mij bewust van de gedragscode van Hostnet Academy.