In WordPress voeg je eenvoudig nieuwe functies aan je website toe met zogeheten ‘plug-ins’. WordPress kent inmiddels duizenden van deze plug-ins. Zo bestaan er plug-ins waarmee je fotogalerijen kunt aanmaken of waarmee je een contactformulier op je site zet, maar ook plug-ins waarmee je jouw webpagina’s verder optimaliseert zodat je SEO-resultaten verbeteren. Als WordPress-gebruiker is het soms lastig om de meest geschikte plug-in te kiezen. In de gratis videocursus ‘WordPress voor beginners’ helpen we je daarom op weg in de wereld van de plug-ins.

WordPress voor beginners’ is een reeks korte, Nederlandstalige instructievideo’s waarin Lee (helpdeskmedewerker bij Hostnet) je op weg helpt met WordPress. Eerder liet Lee je al zien hoe je zelf aan de slag kunt met berichten, media, pagina’s en thema’s in WordPress. Nu legt hij uit hoe je een plug-in installeert en waar je op moet letten bij het kiezen van een plug-in.

Een introductie tot plug-ins

Met plug-ins kun je jouw WordPress-site naar je eigen hand zetten. Lee vertelt je in onderstaande video wat een plug-in precies is, hoe je een plug-in vindt binnen WordPress en hoe je kunt zien of een plug-in betrouwbaar is.

Het installeren van een plug-in

Als je een plug-in gevonden hebt die voldoet aan jouw verwachtingen, wil je deze natuurlijk ook installeren. Lee laat je zien hoe je dit doet.

Aangeraden plug-ins

Ondanks dat iedere WordPress-website anders is, zijn er wel een aantal plug-ins die (bijna) iedere website kunnen verrijken. In deze video vind je een selectie. Doe er je voordeel mee!

Additionele informatie

Iedere plug-in heeft zijn eigen functionaliteiten en configuratie. Daarom is het van belang dat je je verdiept in een plug-in voordat je deze installeert. Maar waar vind je deze informatie en waar moet je op letten bij het uitzoeken van een plug-in? In onderstaande video geeft Lee antwoord op deze vragen.

De complete cursus zien?

Ben je benieuwd naar de andere instructievideo’s van de cursus ‘WordPress voor beginners’? Je vindt ze op ons YouTube-kanaal en onder het thema ‘WordPress‘ op Hostnet Academy!

Aan de slag met WordPress

Meer informatie over een passend WordPress-pakket bij Hostnet vind je op https://www.hostnet.nl/website/wordpress.

Delen
Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer

Praat mee over dit onderwerp