Het .online domein bestaat pas kort, maar kent al een grote schare fans. Wat is nu de magische factor van .online? Ik vraag het Mary-Jo de Leeuw. Zij richtte samen met twee andere vrouwen de community ‘Women in Cyber Security’ (WiCS) op. Inmiddels hebben ruim 800 ambitieuze vrouwen uit binnen- en buitenland zich aangesloten bij hun platform wics.online.

Vrouwen in cybersecurity

Mary-Jo: “In 2012 werkte ik bij een expertisecentrum voor cybersecurity. Mijn vrouwelijke collega’s en ik werden regelmatig gevraagd voor het uitdelen van uitrijkaarten of het bijvullen van het koffieapparaat (bijvoorbeeld op conferenties). Toen besloten wij: dat moet anders.” Zo ontstond WiCS, het netwerk voor vrouwen werkzaam op het gebied van cybersecurity. Het doel? Kennis delen en vrouwen inspireren om ook voor dit vakgebied te kiezen.

Tweede baan

WiCS is bijna een tweede baan geworden voor Mary-Jo. “We begonnen met een besloten gedeelte op LinkedIn. Maar omdat wij onze activiteiten ook met anderen wilden delen, zijn we gestart met wics.online.” Mary-Jo registreerde het domein in 2015, toen .online pas net bestond. Ze verwerkte ‘.online’ zelfs in het WiCS-logo. Mary-Jo: “Mensen vroegen zich af: ‘betekent het nou dat je online bent, of is het een adres van de website?’ Over het algemeen heel leuke reacties.”

Toekomstplannen

Via wics.online geven Mary-Jo en haar medebestuursleden bekendheid aan cybersecurity. Met hun boodschap verschijnen ze regelmatig in kranten of op tv. Maar Mary-Jo heeft nog meer plannen. “Ik zou de website het liefst willen uitbreiden tot een écht platform. Waar mensen uitgedaagd worden om kennis te delen, waar je over specifieke onderwerpen kunt discussiëren, maar waar je ook vacatures kunt delen.”

.ONLINE voor iedere business

Is .online voor iedereen geschikt? Mary-Jo vindt van wel. “Het laat zien dat je meegaat met de tijd. WiCS manifesteert zich online, daarom vind ik .online beter passen dan bijvoorbeeld .nl. Maar ongeacht de business die je hebt, wil je benadrukken dat je altijd en overal online bent.”

.ONLINE domeinnaam registreren

Heb jij ook interesse in .online? Check dan snel op onze site of jouw domein nog vrij is.

Delen
Reacties
 • Wendy 11 april 2017 om 18:31

  Hallo Mary-Jo, ik vind ‘het altijd online zijn’ wel een interessant onderwerp. En of .online voor iedere ondernemer van toepassing is. Ik twijfel er namelijk wel een beetje over. Want wie is en wil, er nu 24/7 online? Ik zou dat niet kunnen waarmaken want ik bied als trimster een dienst aan. Hoe zie jij dat?

  Ben benieuwd naar je reactie.

  Groet Wendy

 • Mary-Jo de Leeuw 20 april 2017 om 16:18

  Beste Wendy,

  Dank voor jouw reactie. Je moet 24/7 online ook niet (altijd) letterlijk nemen.
  Indien je bijvoorbeeld online afspraken zou willen maken voor het gebruik maken van jouw diensten, dan is .online wel een goede. Dat onderstreept mijn inziens dat jouw diensten online te boeken zijn.

  Met vriendelijke groeten,
  Mary-Jo de Leeuw

 • Leon Langedijk 07 februari 2019 om 10:53

  Hoe zit het met de organische vindbaarheid in Google met zo’n .online domeinnaam? Is dat nog anders (evt minder) als bij de standaard .nl of .com?

Reageer

Praat mee over dit onderwerp

 • Laat hier jouw reactie achter.
 • Jouw naam is verplicht.
 • Vul jouw e-mailadres in.

Met het plaatsen van mijn reactie ga ik ermee akkoord dat Hostnet Academy (indien van toepassing) een afbeelding van https://en.gravatar.com/ toont die gekoppeld is aan het door mij opgegeven e-mailadres. Ook ben ik mij bewust van de gedragscode van Hostnet Academy.