Wanneer je een eigen server hebt, een Virtual Private Server of een Dedicated Server, wil het nog niet altijd zo zijn dat je dag en nacht achter een terminal zit om je server te monitoren. De vraag is dan ook, hoe houd je de controle over je server zonder 24/7 naar je scherm te staren?

Altijd en overal je Plesk-server monitoren

Uiteraard kun je voor het monitoren van je server eigen applicaties schrijven, maar het kan eenvoudiger. Wanneer je een server met het Plesk Control Panel draait, dan heeft Plesk een handige, mobiele app voor je ontwikkeld. Hiermee kun je altijd en overal je server monitoren en beheren.

Plesk Mobile-app

Sinds versie 12.0 is het Plesk Control Panel responsive gemaakt en gebruiksvriendelijker geworden voor verschillende beeldschermformaten, zoals je smartphone. Toch kan het voorkomen dat je internetverbinding niet altijd even stabiel is of dat je meerdere Plesk-servers beheert waarop je apart moet inloggen. Omdat steeds opnieuw inloggen op het Plesk Control Panel per server niet erg efficiënt werkt, is er een Plesk Mobile-app (verkrijgbaar in de App Store en via Google Play).

De Plesk Mobile-app is bruikbaar voor iedereen met een Plesk-server met daarop Plesk versie 12.0 of hoger. Met deze app kun je basisinformatie over het Operating System, de CPU en de Plesk-versie achterhalen. Maar ook vitale gegevens over de gezondheid van je server kun je hiermee inzien. Zo geeft de Plesk Mobile-app je inzicht in de CPU-load, het geheugenverbruik, het schijfgebruik en het swapgebruik. Uiteraard is het ook mogelijk om de app zo in te stellen dat je waarschuwingen ontvangt bij verschillende gebeurtenissen. Hierdoor blijf je continu op de hoogte van de status van je server.

Wist je dat Hostnet WordPress VPS aanbiedt? Hiermee bouw je meerdere projecten met het handige cms WordPress.

Serverbeheer met Plesk Mobile

Met de Plesk Mobile-app heeft Plesk de eerste stappen gezet naar mobiel serverbeheer. Middels de app is het mogelijk de server te rebooten en zelfs aparte services zoals de webserver te starten, te stoppen of te herstarten. Daarnaast kun je ook de error- en access-logs van Plesk inkijken, zonder ook maar één moment een terminal op te hoeven zoeken en in te loggen. De app kun je tevens gebruiken om meerdere Plesk-servers te koppelen, zodat je al jouw servers in een overzicht beheert.

Al met al zorgt deze app ervoor dat het gebruiken van een eigen server niet tot 24/7 staren naar een scherm hoeft te leiden. Sterker nog, deze app ontlast je in het dagelijks werk en zorgt ervoor dat je de tijd en energie kunt besteden aan ontwikkeling in plaats van bewaking.

Wil je de beste performance voor jouw webapplicaties? Kies voor een VPS bij Hostnet.
Delen
Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer

Praat mee over dit onderwerp

  • Laat hier jouw reactie achter.
  • Jouw naam is verplicht.
  • Vul jouw e-mailadres in.

Met het plaatsen van mijn reactie ga ik ermee akkoord dat Hostnet Academy (indien van toepassing) een afbeelding van https://en.gravatar.com/ toont die gekoppeld is aan het door mij opgegeven e-mailadres. Ook ben ik mij bewust van de gedragscode van Hostnet Academy.