Online werken kun je doen door met een cloudapplicatie bijvoorbeeld je e-mail, CRM-data of zelfs je complete bedrijfsvoering te beheren. Meer dan de helft van de Nederlandse bedrijven maakt al gebruik van applicatiesoftware in de cloud en volgens kennisplatform Computable zal dit aantal de komende jaren verder groeien. Voordat je besluit om in je bedrijfsvoering volledig of voor een groot deel op cloudapplicaties over te stappen, is het goed om te weten wat de voordelen zijn van deze manier van online werken. Daarom vind je in dit tweede artikel van de artikelreeks ‘Online werken‘ 3 voordelen van het gebruik van cloudapplicaties.

1. Schaalbaarheid van cloudapplicaties

Een nieuwe medewerker? Geen probleem! Een groot voordeel van cloudapps is namelijk hun schaalbaarheid. Dit houdt in dat je bij de meeste cloudapps eenvoudig nieuwe gebruikers kunt toevoegen en dat je (indien nodig) extra licenties kunt aanschaffen. Hierdoor is je werkomgeving flexibel en kun je snel, zonder al te veel moeite, inspelen op veranderingen binnen je onderneming.

2. Werken waar, wanneer en met wie je wilt

De naam ‘cloudapplicaties’ zegt het al: deze apps draaien in de cloud. Anno 2017 beschikt bijna iedere Nederlander continu over een bruikbare internetverbinding. Cloudapps zijn dus vrijwel altijd en overal bereikbaar, waardoor je kunt werken waar en wanneer je wilt. Of je dit nu op kantoor, in de trein of thuis doet, je hebt altijd je bestanden bij de hand. Bijkomend voordeel is dat je dankzij nieuwe ontwikkelingen de apps ook steeds vaker kunt gebruiken op je smartphone en je tablet. Zo is dit bij Office 365 van Microsoft (tegenwoordig Microsoft 365) al bij een groot aantal abonnementen mogelijk.

Naast dat je kunt werken waar en wanneer je wilt, kun je ook werken met wie je wilt. Veel cloudapps bieden je namelijk de mogelijkheid om binnen de applicatie samen te werken. Dit kan handig zijn als je bijvoorbeeld met een team aan een project werkt. In zo’n situatie kun je dan via een gedeelde opslagruimte bestanden van elkaar bekijken en/of bewerken. Soms is het zelfs mogelijk om samen te chatten of te skypen en realtime documenten te bewerken.

3. Geen omkijken naar technisch beheer

Kies je voor een cloudapplicatie? Dan heb je in de meeste gevallen geen omkijken naar updates. Deze worden namelijk vaak automatisch uitgevoerd. Ook hebben veel apps een gebruiksvriendelijke beheeromgeving waar jij al jouw zaken overzichtelijk kunt managen. Hierdoor ben je niet langer volledig afhankelijk van technische specialisten en hoef je hun expertise alleen te raadplegen als je grote aanpassingen wilt doen aan jouw app.

Cloudapps worden ook gekenmerkt door de uitstekende support die veel IT-dienstverleners bieden op hun dienst(en). Kom je er dus even niet uit? Dan heb je in de meeste gevallen de mogelijkheid om contact op te nemen met een klantenservice die je snel weer op weg kan helpen. Dit scheelt jou frustratie en in veel gevallen ook een hoop uitzoekwerk.

Meer weten over werken in de cloud?

Wil je meer weten over online werken? Hostnet biedt verschillende diensten aan waarmee jij kunt ondernemen in de cloud, waaronder Microsoft Office 365. Benieuwd naar jouw mogelijkheden? Je bekijkt ze hier: https://www.hostnet.nl/online-werken.

Delen
Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer

Praat mee over dit onderwerp

  • Laat hier jouw reactie achter.
  • Jouw naam is verplicht.
  • Vul jouw e-mailadres in.

Met het plaatsen van mijn reactie ga ik ermee akkoord dat Hostnet Academy (indien van toepassing) een afbeelding van https://en.gravatar.com/ toont die gekoppeld is aan het door mij opgegeven e-mailadres. Ook ben ik mij bewust van de gedragscode van Hostnet Academy.