In elk softwarepakket zitten functies die niet iedereen kent, maar die wel heel erg handig zijn. Zo ook in Office 365 (tegenwoordig Microsoft 365). Hieronder vind je daarom 7 minder bekende Office 365-features die het werken in Office een stuk efficiënter (en leuker) maken.

1. Realtime samenwerken

In Office 365 kun je samen, tegelijkertijd in hetzelfde document werken. Zo kun je overleggen via Skype of via de chat, en direct in een document de besproken wijzigingen verwerken. Dit is erg handig wanneer je bijvoorbeeld teksten redigeert of een Excel-bestand naloopt.

Realtime samenwerken in Office 365

2. Grote bestanden sturen via e-mail

Met Office 365 is het niet meer nodig om bijlagen in e-mails te sturen. Je kunt namelijk gemakkelijk vanuit OneDrive een bestand met elkaar delen. Hiervoor hoef je alleen maar de link in een e-mail te plaatsen en deze naar de ander te versturen. De ontvanger kan het bestand vervolgens uit jouw OneDrive downloaden. Op deze manier loop je niet tegen de datalimiet van mailboxen aan wanneer je een groot bestand wilt versturen.

3. Planner-werkbeheer

Planner is een feature waar je weinig over hoort, maar die je goed kunt gebruiken om samen aan plannen of campagnes te werken. Met Planner kun je als team eenvoudig nieuwe plannen maken, taken organiseren en toewijzen, bestanden delen, chatten, de werkvoortgang bijhouden en anderen daarvan op de hoogte houden.

Maak nieuwe plannen, beheer taken en deel bestanden met Planner

4. Excel 3D Maps

Wil jij ook eenvoudig zelf mooie datavisualisaties maken? Dat kan met 3D Maps in Excel. Na het inladen van je data, kun je bijvoorbeeld 3D-visuals maken van onderzoeksgegevens op de wereldkaart. In het artikel ‘Get started with 3D Maps‘ lees je hoe je met deze functie aan de slag gaat.

Indrukwekkende datavisualisaties met Excel Power Map

5. Pdf

Met Office 365 hoef je voortaan niet meer te zoeken naar online tools om pdf-bestanden in Word te kunnen bewerken. Je kunt met Office 365 pdf-bestanden namelijk naar Word converteren en daarna bewerken.

6. Sway-storytelling

Hoewel deze applicatie vaak wordt genoemd, gebruiken nog maar weinig mensen het: Sway-storytelling. Met Sway ga je zelf aan de slag met digital storytelling. Sway is namelijk een tool waarmee je informatie eenvoudig op een aantrekkelijke manier kunt presenteren. Zo creëer je de mooiste visueel vormgegeven rapporten, presentaties en nieuwsbrieven, waarbij jij alleen de inhoud hoeft te bepalen. De rest doet Sway voor je. Benieuwd geworden? Bekijk dan ook eens onderstaande video.

7. Focused Inbox

Zie jij soms belangrijke e-mail over het hoofd door de vele mails in jouw mailbox? Dan is Focused Inbox iets voor jou. Zet je deze functie in Outlook aan, dan worden mails die voor jou minder prioriteit hebben, automatisch in de map ‘Other’ geplaatst. De rest komt terecht in de Focused Inbox. Welke mails meer of juist minder prioriteit hebben, baseert Outlook op de content van de mail (denk aan een nieuwsbrief, persoonlijke mail) en op basis van de interactie met anderen via e-mail.

Focused Inbox is de opvolger van Clutter, een functie waarmee Outlook voor jou eveneens e-mail met meer prioriteit scheidde van e-mail met minder prioriteit. Wat is dan het verschil? Het lijkt erop dat met Focused Inbox vooral de gebruikerservaring van Outlook erop vooruitgaat. Meer hierover vind je in het artikel ‘How the Focused Inbox replaces Clutter inside Office 365‘. Of dit echt zo is, kun je natuurlijk het beste zelf uittesten.

Maak je op dit moment gebruik van Clutter? Dan ontvang je binnen Outlook waarschijnlijk binnenkort een uitnodiging om Focused Inbox te gebruiken. Na het switchen van Clutter naar Focused Inbox, ontvang je minder belangrijke mail niet langer in de map ‘Clutter’ maar worden deze geplaatst in de map ‘Other’. Mail die al in de Clutter-map staat, blijft in deze map aanwezig. Het is nog niet bekend hoe lang de functie Clutter nog bruikbaar blijft in Outlook. In onderstaande video leer je meer over Focused Inbox.

Tot slot een vraag aan jou: heb jij nog leuke tips voor andere Office 365-gebruikers?

Werken waar en wanneer je maar wilt? Met Microsoft 365 kun je altijd bij je bestanden en agenda.
Delen
Reacties
Reageer

Praat mee over dit onderwerp

  • Laat hier jouw reactie achter.
  • Jouw naam is verplicht.
  • Vul jouw e-mailadres in.

Met het plaatsen van mijn reactie ga ik ermee akkoord dat Hostnet Academy (indien van toepassing) een afbeelding van https://en.gravatar.com/ toont die gekoppeld is aan het door mij opgegeven e-mailadres. Ook ben ik mij bewust van de gedragscode van Hostnet Academy.