Van WordPress tot SEO en van contentmarketing tot domeinextensies: in 2016 publiceerden we diverse artikelen over uiteenlopende onderwerpen. Nu het einde van 2016 in zicht is, blikken wij graag terug op de artikelen die in het afgelopen jaar zijn verschenen. In dit artikel besteed ik daarom aandacht aan de meest gelezen artikelen van 2016.

1. De 3 basisregels van verkopen

De 3 basisregels van verkopen

Aantal keer bekeken: 3.859

Wat maakt iemand een goede verkoper? De één zegt dat je een vlotte babbel moet hebben. Weer een ander zegt dat je als een goede verkoper wordt geboren. Volgens René van der Zaag kan iedereen een goede verkoper zijn, mits je rekening houdt met de 3 basisregels van verkopen.

Benieuwd welke 3 regels dit zijn? Lees het artikel ‘De 3 basisregels van verkopen‘.

 

2. WordPress-thema’s: wel of niet betalen?

WordPress-thema's: wel of niet betalen?

Aantal keer bekeken: 3.182 

Er zijn enorm veel gratis WordPress-thema’s te vinden op internet. Hetzelfde geldt voor betaalde WordPress-thema’s. In het artikel ‘WordPress-thema’s: wel of niet betalen?‘ zet Jordy Muller de voordelen en de nadelen van een betaald thema voor je op een rij.

Zo profiteer je bij een betaald thema in veel gevallen van gratis support en zijn premium plug-ins vaak bij het thema inbegrepen. Het is belangrijk om voor jezelf te bepalen of deze voordelen opwegen tegen de nadelen van een betaald thema zoals de prijs (tussen € 40 en € 60) en de originaliteit.

Meer weten over WordPress-thema’s? Lees het artikel ‘Wat zijn WordPress-thema’s?‘.

 

3. Hoe je jouw webteksten direct verbetert. Drastisch!

Hoe je jouw webteksten direct verbetert. Drastisch!

Aantal keer bekeken: 2.813

Of je nu een blogartikel, een productpagina of een andere webtekst schrijft, je doet dit met een bepaald doel. Wat is jouw doel? Hoe ga je dit doel halen? In ‘Hoe je jouw webteksten direct verbetert. Drastisch!‘ geeft Sebastiaan Hendriks je nuttige tips die je kunt gebruiken om met een tekst je boodschap zo goed mogelijk over te brengen op je websitebezoeker.

Ontdek de tips en ga aan de slag. Lees het artikel ‘Hoe je jouw webteksten direct verbetert. Drastisch!‘.

 

4. Wat heb je nodig voor een website?

Benodigheden voor je website

Aantal keer bekeken: 2.742

Startende ondernemers bouwen steeds vaker eerst een website voordat ze zich registreren bij de Kamer van Koophandel. Maar wat heb je eigenlijk nodig om een eigen website te maken? In zijn artikel ‘Wat heb je nodig voor een website?‘ vergelijkt Joris van de Wolfshaar een website met een huis. Bij zowel een huis als een website heb je namelijk 3 dingen nodig om bezoekers te kunnen ontvangen: een stuk grond, een uniek adres en het huis of de website zelf.

Bij een website noem je het stuk grond waarop je de website zet, de serverruimte. Deze ruimte kun je huren bij een hostingprovider. Het unieke adres noem je een domeinnaam. Deze domeinnaam verwijst naar een (stukje) server. Een domeinnaam kun je eenvoudig online registreren. Tot slot wil je natuurlijk een website neerzetten op je ‘stukje grond’. Joris beschrijft daarom een aantal manieren om een website te maken.

Benieuwd naar de volledige vergelijking? Lees dan het artikel ‘Wat heb je nodig voor een website?‘.

 

5. WordPress voor beginners: een introductie

WordPress voor beginners

Aantal keer bekeken: 2.675

Wil je een website beginnen? Dan heb je waarschijnlijk een contentmanagementsysteem (cms) nodig, waarmee je je website kunt bouwen en beheren. Het meest populaire cms ter wereld is WordPress. Ben je een echte beginner en kun je wel wat hulp gebruiken? Ga dan aan de slag met de gratis, Nederlandstalige videocursus WordPress voor beginners.

In het artikel ‘WordPress voor beginners: een introductie‘ laten we je voor het eerst kennismaken met WordPress. Zo leer je wat WordPress is en leggen we het verschil uit tussen WordPress.com en WordPress.org. Wil je naast de introductie meer lezen over WordPress? Bekijk dan ook de artikelen waarin we aan je uitleggen hoe je WordPress installeert (zowel handmatig als automatisch), hoe je berichten plaatst, hoe je media toevoegt aan je website en tot slot hoe je pagina’s aanmaakt in WordPress.

Benieuwd naar de videocursus ‘WordPress voor beginners‘? Je vindt de video’s op ons YouTube-kanaal en onder het thema ‘WordPress‘ op Hostnet Academy.

 

Op naar 2017!

Er valt nog genoeg te schrijven waarmee wij je kunnen helpen jouw (online) business nog succesvoller te maken. Daarom kun je ook in 2017 bij ons terecht voor inspirerende artikelen. Als ondernemer heb jij daarin een belangrijke stem. Wij willen namelijk graag weten waarover jij meer wilt leren op het gebied van (online) business. Zo kunnen we je nog beter van dienst zijn.

Dus heb jij een onderwerp waarover je graag meer wilt weten? Laat dan gerust een reactie achter onder dit artikel.

Delen
Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer

Praat mee over dit onderwerp

  • Laat hier jouw reactie achter.
  • Jouw naam is verplicht.
  • Vul jouw e-mailadres in.

Met het plaatsen van mijn reactie ga ik ermee akkoord dat Hostnet Academy (indien van toepassing) een afbeelding van https://en.gravatar.com/ toont die gekoppeld is aan het door mij opgegeven e-mailadres. Ook ben ik mij bewust van de gedragscode van Hostnet Academy.