Naast berichten kun je ook pagina’s toevoegen tijdens het maken van een WordPress-website. Op een pagina plaats je (net als in een bericht) tekst en media. Het grote verschil is echter dat je een pagina op kunt nemen in je navigatiebalk en een bericht niet. Dit is interessant wanneer je bijvoorbeeld contactgegevens op je website wilt plaatsen. Door een pagina aan te maken met je contactgegevens en deze vervolgens in de navigatiebalk te plaatsen, is deze informatie snel vindbaar voor je websitebezoekers. In de gratis videocursus ‘WordPress voor beginners’ laten we je zien hoe je zelf pagina’s aanmaakt.

‘WordPress voor beginners’ is een reeks korte, Nederlandstalige instructievideo’s waarin Lee (helpdeskmedewerker bij Hostnet) je op weg helpt met WordPress. Eerder liet Lee je al zien hoe je WordPress installeert, berichten aanmaakt en media plaatst op jouw WordPress-website. Nu legt hij uit wat pagina’s zijn, hoe je ze toevoegt en vervolgens inricht.

Wat zijn pagina’s in WordPress?

Wat is nu eigenlijk een pagina? In onderstaande video geeft Lee antwoord op deze vraag. Daarnaast laat hij je zien hoe je aan de hand van de informatie die je wilt plaatsen op je website, bepaalt of je beter voor een pagina of juist voor een bericht kunt kiezen.

Een pagina toevoegen

Nu je weet wat een pagina is, kun je aan de slag om zelf pagina’s toe te voegen aan je WordPress-website. Hoe je dit doet, laat Lee je in de volgende video zien.

Paginatemplates

Met paginatemplates kun je de opmaak van je pagina’s aanpassen. Maar hoe wissel je van template en wat is het effect ervan op je webpagina? Lee laat het je zien.

Paginahiërarchie

Berichten breng je eenvoudig met elkaar in verband door categorieën en tags te gebruiken. Bij pagina’s werkt dit anders. De manier om pagina’s met elkaar in verband te brengen is middels een hiërarchische relatie. Dit klinkt ingewikkeld, maar gelukkig kun je deze relatie eenvoudig instellen in WordPress. In onderstaande video ontdek je hoe. 

De complete cursus zien?

Ben je benieuwd naar de andere instructievideo’s van de cursus ‘WordPress voor beginners’? Je vindt ze op ons YouTube-kanaal en onder het thema ‘WordPress‘ op Hostnet Academy!

Maak je site met een WordPress-pakket van Hostnet. Inclusief installatie en andere extra's.
Delen
Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer

Praat mee over dit onderwerp

  • Laat hier jouw reactie achter.
  • Jouw naam is verplicht.
  • Vul jouw e-mailadres in.

Met het plaatsen van mijn reactie ga ik ermee akkoord dat Hostnet Academy (indien van toepassing) een afbeelding van https://en.gravatar.com/ toont die gekoppeld is aan het door mij opgegeven e-mailadres. Ook ben ik mij bewust van de gedragscode van Hostnet Academy.