Na de installatie van je WordPress-pakket kun je aan de slag om je ideeën voor je website uit te werken. Om te beginnen kun je bijvoorbeeld teksten en afbeeldingen plaatsen. Een mogelijkheid om dit in WordPress te doen, is met behulp van berichten. Wat berichten precies zijn en hoe je ze plaatst, leer je in de gratis videocursus ‘WordPress voor beginners’.

‘WordPress voor beginners’ is een reeks korte, Nederlandstalige instructievideo’s waarin Lee (helpdeskmedewerker bij Hostnet) je op weg helpt met WordPress. In ‘WordPress voor beginners: installeren en een eerste indruk‘ liet Lee je zien hoe je (zowel automatisch als handmatig) WordPress installeert. Nu helpt hij je om je eerste berichten op te stellen en deze geheel naar jouw wens in te richten. Ook laat hij je een aantal handige functies zien bij het opstellen van berichten.

Een bericht (in WordPress)

Wat is nu eigenlijk een bericht in WordPress? Wanneer kies je ervoor om een bericht aan te maken en hoe doe je dat dan? In onderstaande video geeft Lee antwoord op deze vragen.

Berichten opstellen

In WordPress kun je eenvoudig jouw berichten naar eigen wens inrichten en vormgeven. Zo kun je met behulp van de toolbar je tekst cursief maken of onderstrepen. In deze video leer je hoe je dit doet.

Links maken

In je bericht wil je soms linken naar een andere webpagina. Dit doe je door aanklikbare links toe te voegen aan je bericht in WordPress. Hoe je dit doet, zie je in onderstaande video.

Categorieën en tags

Een voordeel van WordPress is dat je een onbeperkt aantal berichten en pagina’s kunt toevoegen aan je website. Om het overzichtelijk te houden, kun je je berichten onderverdelen in categorieën en tags. Lee legt je in deze video uit wat categorieën en tags zijn, en hoe ze werken.

Revisies

Met behulp van revisies kun je in WordPress een oudere versie van je bericht of pagina terugzetten. Ontdek waar je deze revisies vindt, hoe je ze kunt bekijken en hoe je ze kunt terugzetten.

Publiceren

Op het moment dat je een bericht opstelt, is je bericht nog een ‘concept’ en wordt het niet direct weergeven op je website. Pas als je het bericht publiceert, is het zichtbaar op je website. Lee legt je in deze video meer uit over het publiceren van een bericht. Ook laat hij zien hoe je een gepubliceerd WordPress-bericht kunt beschermen met een wachtwoord en hoe je een bericht op een later tijdstip kunt publiceren.

De ‘Lees meer’-tag

Wil je voorkomen dat je websitebezoekers oneindig moeten scrollen op jouw WordPress-website voordat ze het tweede bericht kunnen lezen? Voeg dan een ‘Lees meer’-tag toe aan je bericht. In deze video leer je hoe je deze tag toevoegt in je bericht.

Berichtsamenvattingen

Bij ieder WordPress-bericht kun je een berichtsamenvatting opstellen. Met een berichtsamenvatting zorg je ervoor dat jouw website nog beter wordt gevonden in bijvoorbeeld Google. Ontdek in deze video hoe je een samenvatting opstelt.

De complete cursus zien?

Ben je benieuwd naar de andere instructievideo’s van de cursus ‘WordPress voor beginners’? Je vindt ze op ons YouTube-kanaal en onder het thema ‘WordPress‘ op Hostnet Academy!

Maak je site met een WordPress-pakket van Hostnet. Inclusief installatie en andere extra's.
Delen
Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer

Praat mee over dit onderwerp

  • Laat hier jouw reactie achter.
  • Jouw naam is verplicht.
  • Vul jouw e-mailadres in.

Met het plaatsen van mijn reactie ga ik ermee akkoord dat Hostnet Academy (indien van toepassing) een afbeelding van https://en.gravatar.com/ toont die gekoppeld is aan het door mij opgegeven e-mailadres. Ook ben ik mij bewust van de gedragscode van Hostnet Academy.