Wil je een website beginnen? Dan heb je waarschijnlijk een contentmanagementsysteem (cms) nodig, waarmee je je website kunt bouwen en beheren. Verreweg het meest populaire cms is WordPress. Ben je echt een beginner en kun je wel wat hulp gebruiken? Dan hebben wij de oplossing voor je: gratis, Nederlandstalige instructievideo’s waarmee je in no-time een website bouwt met WordPress.

Gratis WordPress-videocursus

WordPress dus. Maar wat is dat nou eigenlijk? In de gratis videocursus ‘WordPress voor beginners’ neemt Lee, helpdeskmedewerker bij Hostnet, je stap voor stap mee in de wereld van WordPress. Hij leert je in diverse korte instructievideo’s onder andere hoe je het cms kunt installeren en hoe je ermee kunt werken. De cursus is geschikt voor absolute beginners. Laagdrempelig, want je kunt de video’s bekijken wanneer je wilt, en waar je ook bent. Laat je inspireren en informeren.

Wat is WordPress?

De term ‘WordPress’ vliegt je om de oren. Dat is niet voor niets. Maar wat kun je dan allemaal met WordPress? En waar heeft WordPress eigenlijk zijn succes aan te danken? In onderstaande video geeft Lee antwoord op de vraag ‘Wat is WordPress?’

WordPress.com en WordPress.org: het verschil

Er bestaan 2 verschillende versies van WordPress: WordPress.com en WordPress.org. Wat is het verschil? Lee vertelt je er alles over.

De complete cursus zien?

Ben je benieuwd naar de andere instructievideo’s van de cursus ‘WordPress voor beginners’? Je vindt ze op ons YouTube-kanaal en bij het thema ‘WordPress‘ op Hostnet Academy!

Maak je site met een WordPress-pakket van Hostnet. Inclusief installatie en andere extra's.
Delen
Reacties
 • 25 januari 2017 om 16:54 Carin

  Ik ben startende ondernemer en wil betalen voor wordpress premium.het lukt niet want paypal wil de gegevens van mijn bedrijf.kvk nummer heb ik nog niet. En credit card ook niet.kan ik met privé bank betalen?wie kan mij zeggen hoe het moet?
  .

  • 26 januari 2017 om 09:01 Kevin

   Beste Carin,

   Wat bedoel je precies met WordPress Premium? Waar probeer je dit te bestellen?

   Je kunt natuurlijk overwegen om WordPress bij ons af te nemen. Wij zorgen dat WordPress wordt geinstalleerd, zodat je direct aan de slag kunt! Op deze pagina vind je meer informatie hierover: https://www.hostnet.nl/website/wordpress

Reageer

Praat mee over dit onderwerp

 • Laat hier jouw reactie achter.
 • Jouw naam is verplicht.
 • Vul jouw e-mailadres in.

Met het plaatsen van mijn reactie ga ik ermee akkoord dat Hostnet Academy (indien van toepassing) een afbeelding van https://en.gravatar.com/ toont die gekoppeld is aan het door mij opgegeven e-mailadres. Ook ben ik mij bewust van de gedragscode van Hostnet Academy.