Dagelijks worden we overladen met massa’s berichten en informatie via internet en social media. Het vergt heel wat beheersing om je daar niet al te veel door te laten afleiden. Ook vereist het heel wat discipline en handigheid om de meest relevante en voor jou waardevolle informatie eruit te filteren. Je moet informatievoorziening efficiënt te lijf gaan zodat je uiteindelijk effectiever bent.

Bovenstaand voorbeeld geeft aan dat er een duidelijk verschil bestaat tussen effectief zijn en efficiënt zijn. De term ‘effectief’ gaat over het uitvoeren van een handeling om sneller je doel te bereiken. ‘Efficiënt’ gaat over de aanpak, het zoeken naar de meest praktische manier om een bepaalde handeling uit te voeren.

Je vraagt je misschien af wat dit te maken heeft met hosting. Ook bij de keuze voor een bepaalde vorm van webhosting zijn deze 2 termen relevant. Als je als internetbureau of als webdesigner voor een nieuw hostingpakket kiest, is het belangrijk om stil te staan bij de vraag wat voor jou het meest efficiënt en effectief is.

Zelf aan de knoppen?

Juist als je enige technische kennis hebt, is het een uitdaging om zelf het heft in handen te nemen wat betreft hosting. Bijvoorbeeld door een Virtual Private Server (VPS) te kiezen in plaats van een shared hostingpakket. Zelf draaien aan de knoppen is natuurlijk erg leuk en kan heel effectief zijn, maar is het ook efficiënt? Je bent waarschijnlijk veel tijd kwijt aan het updaten van allerlei software en het installeren van patches. En als je een keer aan de verkeerde knoppen draait, kan het zomaar gebeuren dat je site of server eruit ligt. Neem deze overweging mee in je hostingkeuze.

Scheid hoofd- en bijzaken

Bij de keuze voor een bepaalde vorm van hosting (zoals shared hosting, WordPress VPS of Managed Hosting) is het bovendien goed om hoofdzaken te scheiden van bijzaken, net zoals je dat dagelijks doet met mediaberichten. Welke hostingtaken zijn voor jou en voor je business cruciaal en hoe kun je die zo efficiënt mogelijk inrichten?

Besteed de juiste taken uit

Om efficiënt te zijn, is het verstandig weinig tijd te besteden aan onbelangrijke taken en vooral wel te doen waar je voordeel mee behaalt. Vergelijk het met je persoonlijkheid. Verbeter de sterke punten van je karakter, zodat je daarin kunt uitblinken. In plaats van dat je je zwakke punten versterkt waarin je nooit zult uitblinken. Omdat juist bij hosting veel op de gebruiker kan worden aangepast, is het belangrijk om de juiste taken te kiezen die je wilt uitbesteden.

Als het updaten en patchen van een virtuele server of van WordPress-websites je bijvoorbeeld veel uren kost, is het wellicht efficiënter om dit uit te besteden aan een hoster of iemand die daar tijd voor heeft. Probeer dus vooral efficiëntie na te streven. Hoe beter dat lukt, hoe sneller je effectief bent.

Wil je meer lezen over hoe je je performance kunt verbeteren? Download en lees dan onze gratis whitepaper ‘Hoe kies je passende hosting voor de beste performance?‘.

Delen
Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer

Praat mee over dit onderwerp

  • Laat hier jouw reactie achter.
  • Jouw naam is verplicht.
  • Vul jouw e-mailadres in.

Met het plaatsen van mijn reactie ga ik ermee akkoord dat Hostnet Academy (indien van toepassing) een afbeelding van https://en.gravatar.com/ toont die gekoppeld is aan het door mij opgegeven e-mailadres. Ook ben ik mij bewust van de gedragscode van Hostnet Academy.