Of nu je bedrijfsnaam is veranderd of je niets meer doet met je website, je wilt je domeinnaam verkopen. Maar hoe gaat dat precies in zijn werk? In dit artikel leggen we je 3 manieren uit om je domeinnaam te verkopen.

1. Zelf onderhandelen over de verkoop

Om zelf een domeinnaam te koop aan te bieden, kun je een webpagina maken, waar geïnteresseerden een bod kunnen doen op je domeinnaam. Dat kan op de volgende manieren:

2. De verkoop uitbesteden

Als je ervoor kiest om de onderhandelingen door andere mensen of bedrijven uit te laten voeren, kun je kiezen voor partijen als SEDO en Undeveloped van AZS, die een standaard landingspagina en bemiddeling van de prijs en betaling voor je regelen.

Bedenk dat daarbij de prijs van je domeinnaam omhoog gaat en je deze minder snel zult verkopen, dan wanneer je zelf de onderhandeling doet.

3. Domeinhandel via social media

Naast de 2 bovenstaande mogelijkheden zijn er ook mogelijkheden om je domeinnaam via social media te verhandelen. Op Facebook zijn er 2 groepen waar je je eigen domeinnaam te koop kunt aanbieden of kunt bieden op andere domeinnamen.

Via Domein24 of Domeinnamen Handel kun je direct aan de slag.

Wat zijn jouw ervaringen?
Heb jij zelf wel eens een domeinnaam verkocht en ging het goed? Wij horen jouw ervaringen graag in de comments.

Claim je unieke plek op internet. Bekijk of jouw domein nog beschikbaar is.
Delen
Reacties
 • Hendrik Klasse 09 juni 2015 om 16:52

  Ik zie dat jullie http://www.domeinmatch.nl niet hebben meegenomen. Hier verkoop ik altijd mijn domeinnamen.

  • atrick 15 september 2018 om 14:05

   Ik wil graag mijn domeinnaam verkopen.
   Wie heeft er tips

  • John Nouwen 30 maart 2019 om 10:13

   Site bestaat niet meer!

 • Ewoud 09 juni 2015 om 17:47

  Wat te denken van site deal? Hier ben ik voornamelijk actief

 • Peter Keeris 25 juni 2015 om 16:18

  Ik heb twee domeinnamen waar wellicht interesse voor is. Ze zijn bij Hostnet geboekt. Hoe gaat zo’n verkoop in zijn werk? Iemand betaalt mij het bedrag en dan?

  • Rudi de Groot 25 juni 2015 om 17:50

   Hi Peter,

   Dank voor de vraag. Hiervoor heb je 2 mogelijkheden:

   1. Wil de koper klant worden bij Hostnet?
   Dan kan je je domeinnaam overdragen via Mijn Hostnet: Diensten – kies de domeinnaam – meer opties – Overdracht aanvragen. Vul bij dat proces het e-mailadres in van je koper in. Je koper krijgt van ons een e-mail om klant te worden en de domeinnaam over te nemen. Gelijk geregeld.

   2. Wil de koper liever geen klant worden bij Hostnet?
   Zeg dan je domeinnaam op, en stuur de autorisatiecode door naar de koper. Daarmee kan de koper zelf een provider kiezen en de domeinnaam verhuizen met behulp van de autorisatiecode. De nieuwe koper is dan ook verantwoordelijk voor het wijzigen van de houder naar zijn eigen gegevens. Zijn nieuwe provider kan hem daarbij helpen.

   Als er nog meer vragen zijn, dan horen wij het graag.

   Groet,

   Rudi

   • Peter Keeris 25 juni 2015 om 19:49

    Kunnen jullie me dan helpen als de klant voor 1 of 2 kiest?
    Groet
    Peter Keeris

    • Rudi de Groot 26 juni 2015 om 10:13

     Hi Peter,

     Uiteraard willen we je zoveel mogelijk helpen. We kunnen je alleen niet met alles helpen, want voor het opzeggen en overdragen van je domeinnaam moet je zelf ook actie ondernemen.

     Groet,

     Rudi

     • Peter Keeris 26 juni 2015 om 10:47

      Ok, situatie is me duidelijk. Dank voor je reactie.
      Groet
      Peter

 • Niek Jan 26 juni 2015 om 15:02

  als ik domeinnamen voor klanten zoek ga ik meestal naar http://www.domeintijger.nl fijne site en catchen veel.

 • R. Roonen 29 februari 2016 om 16:19
 • Veronika Rutten 10 januari 2017 om 21:30

  Wat kan ik voor een domein naam vragen?? Heeft u indicatie??

  • Kevin 25 januari 2017 om 17:10

   Hoi Veronika,

   Dat is lastig in te schatten. Wat ik je kan adviseren is om op https://sedo.com/ te zoeken naar soortgelijke domeinen zodat je kunt zien wat ervoor gevraagd wordt. Hier kun je vervolgens je eigen verkoopprijs op baseren.

 • Jet letterman 31 januari 2017 om 19:07

  Wij zijn vandaag benaderd door een Duits bedrijf dat er een computer bedrijf onze domeinnaam wil overnemen en nu?
  We hebben geen idee hoe dat werk het is nu 15 jaar ons bedrijfsnaam dus groothandel’s, kvk, briefpapier, noem alles maar op. Graag uw advies wat te doen??
  Mvg jet

  • Kevin 01 februari 2017 om 09:33

   Beste Jet,

   Ik vind het lastig je te adviseren hierin. Wil jij überhaupt je domeinnaam verkopen aan de geïnteresseerde partij? Uit je reactie wordt me dat niet helemaal duidelijk. Je bent natuurlijk niet verplicht je domeinnaam over te dragen.

   Wellicht dat je een kopie van de ontvangen e-mail (met wat begeleidende tekst) kunt sturen naar webcare@hostnet.nl, dan kan ik of mijn collega hiernaar kijken en je van een inhoudelijke reactie voorzien.

 • Antoinette 01 maart 2018 om 12:16

  Hoe gaat de verkoop van de domeinnaam in zijn werk. Moet de verkopende partij het bedrag noemen en vervolgens laten overmaken op een rekeningnummer bijv. of gaat dat op een andere manier?

  • Dave Swart 06 maart 2018 om 14:00

   Beste Antoinette,

   Hoe dat precies in zijn werk gaat, dat is uiteindelijk tussen de kopende en verkopende partij. De verkopende partij heeft wel altijd het laatste woord in de prijs, deze is immers eigenaar van de domeinnaam.

   Hetzelfde geldt voor de betaling. Het is natuurlijk mogelijk om dit over te laten maken naar een rekeningnummer, maar er zijn ook tussenpartijen die dit kunnen doen zoals Sedo. Zij geven de domeinnaam dan vrij zodra de betaling binnen is, zodat jij zeker bent dat de betaling is gedaan. Nadeel is hierbij wel dat zij dan de prijsbemiddeling voor je doen en je dus de prijs niet meer zelf bepaalt.

   Mocht je hier nog meer vragen over hebben dan hoor ik dat graag van je!

 • WalterC 21 september 2018 om 00:09

  Vraagje: ik ga binnenkort mijn bedrijf inclusief domeinnaam en hosting verkopen maar wat gebeurd er met de zakelijk e-mailadres dat aan de domeinnaam gekoppeld is? Wat het e-mailadres wil ik nog houden omdat daar naast zakelijke mailwisseling ook privé mails worden gewisseld. Wie-o-wie heeft daar ervaring mee??

  • Michiel Slager 21 september 2018 om 09:48

   Beste Walter,

   Omdat je jouw domeinnaam en hosting verkoopt, zal de nieuwe partij ook de controle krijgen over de e-maildiensten die voor jouw domeinnaam worden gebruikt. Het is daarom slim om alvast over te gaan op een ander mailadres waarvan je weet dat het wel in jouw beheer blijft. Ik raad je het volgende aan:

   – Maak een back-up van je bestaande mails. Het maken van een back-up kun je het beste in een e-mailprogramma als Outlook of Mac Mail doen. Op deze manier zorg je ervoor dat er geen mails verloren gaan wanneer jij je hosting overdraagt aan een andere partij. Je slaat namelijk jouw e-mails lokaal op je computer op. We hebben op onze Helpdesk een artikel staan dat jou hierbij kan helpen: https://www.hostnet.nl/helpdesk/e-mail/e-mail-backup-maken-en-terugplaatsen

   – Stel je contacten op de hoogte. Omdat je binnenkort geen gebruik meer kunt maken van je huidige mailadres, is het een goed idee om alvast aan te geven dat je contacten jouw straks kunnen bereiken op een ander mailadres. Een goede manier om dit te doen, is met een autoresponder. Deze zorgt ervoor dat mensen, die een bericht naar je sturen, automatisch een bericht krijgen waarin bijvoorbeeld staat dat jij binnenkort overgaat naar een ander mailadres. Meer informatie over het instellen van een autoresponder kun je vinden op deze pagina: https://www.hostnet.nl/helpdesk/controlpanel/autoresponder-instellen-out-of-office. Een andere manier is door een mail te sturen naar jouw contacten, waarin je aangeeft dat je binnenkort overgaat naar een nieuw mailadres. Vraag ook of ze jouw contactgegevens bij willen werken.

   – Als laatste raden we je aan om aan de nieuwe partij te vragen of ze jouw mailadres willen doorsturen naar je nieuwe mailadres. Op deze manier krijg je de mails door die naar je oude mailadres zijn gestuurd. Zo hoef je niets te missen.

   Mocht je ergens niet uitkomen of nog vragen hebben, horen we het graag van je!

   Met vriendelijke groet,

   Michiel

 • Dirk 25 januari 2020 om 16:34

  Ik ben een halve dag lid geweest van de domeinverkoop op facebook, ze nemen je daar niet echt serieus!

  • Lysanne Hopman 28 januari 2020 om 08:23

   Beste Dirk,

   Jammer dat je een slechte ervaring had. Wellicht dat de andere 2 methodes uit dit artikel wel werken.

   Met vriendelijke groet,

   Lysanne

Reageer

Praat mee over dit onderwerp

 • Laat hier jouw reactie achter.
 • Jouw naam is verplicht.
 • Vul jouw e-mailadres in.

Met het plaatsen van mijn reactie ga ik ermee akkoord dat Hostnet Academy (indien van toepassing) een afbeelding van https://en.gravatar.com/ toont die gekoppeld is aan het door mij opgegeven e-mailadres. Ook ben ik mij bewust van de gedragscode van Hostnet Academy.