Hostnet was dit jaar net als 6.000 anderen aanwezig op de WorldHostingDays (WHD) 2015 in Europark te Duitsland. De beurs is het belangrijkste Europese hostingevent. In dit interview vertelt Camiel Cornelissen, Senior Productmanager van Hostnet, wat de belangrijkste ontwikkelingen zijn binnen de hostingbranche.

Wat was voor jou de highlight?
Voor mij was de belangrijkste highlight dat ik alle huidige en toekomstige leveranciers heb gesproken.

Heb je nieuwe zaken of trends kunnen spotten?
De belangrijkste trend die ik voorbij zag komen waren all-in-one-solutions.

Waarom denk je dat all-in-one-solutions handig kunnen zijn voor onze klanten?
Aan de ene kant kan het voor een klant heel interessant zijn om voor een all-in-one-solution te gaan, want dat is efficiënter. Aan de andere kant heb je als klant daardoor minder vrijheid, want je zit met alle diensten vast bij 1 leverancier.

Wat vond je minder positief aan WHD?
Er komen steeds meer mensen af op het evenement door de aanwezigheid van grote bedrijven als Microsoft, Dell en IBM. Dit heeft wel tot gevolg dat de locatie eigenlijk te klein is geworden.

Was je onder de indruk van sommige leveranciers?
Ja zeker, wat ik persoonlijk heel indrukwekkend vond was de rebranding van 1 van onze leveranciers. Parallels heeft haar bedrijf van de ene op de andere nacht helemaal aangepast. De ene dag was de stand nog Parallels-branded en de andere dag ademde alles de nieuwe huisstijl van Odin.

WorldHostingDays 2015

Wat heeft WHD voor Hostnet opgeleverd?
Het was vooral fijn om alle leveranciers te spreken. Hoe mooi de technologie ook is, er gaat niks boven face-to-face-contact, want dan kom je sneller ter zake.

Open source is altijd een belangrijke trend geweest binnen de hostingindustrie. Heb je daarover dit jaar iets interessants voorbij zien komen?
Dit jaar heb ik op dat vlak niet veel nieuws voorbij zien komen. Ik hoorde wel dat Microsoft wellicht bezig is met een opensource-versie van Windows.
Dit kan interessant zijn voor de toekomst.

Kwam privacy en veiligheid nog ter sprake?
Aangezien Edward Snowden een van de keynote speakers was, is het duidelijk dat het een hot topic in binnen de hostingbranche. De partijen zijn druk bezig met nieuwe ontwikkelingen, maar ik heb niet iets gezien waarvan ik direct erg onder de indruk was.

Heb je nog zaken gemist?
Nee, alle vragen die ik van te voren had, zijn beantwoord. We hebben samen met onze huidige en toekomstige leveranciers overleg gepleegd over hoe we het komende jaar onze klanten het beste van dienst kunnen zijn. Dus houd ons in de gaten, want we gaan de komende maanden met interessante ontwikkelingen komen.

Delen
Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer

Praat mee over dit onderwerp

  • Laat hier jouw reactie achter.
  • Jouw naam is verplicht.
  • Vul jouw e-mailadres in.

Met het plaatsen van mijn reactie ga ik ermee akkoord dat Hostnet Academy (indien van toepassing) een afbeelding van https://en.gravatar.com/ toont die gekoppeld is aan het door mij opgegeven e-mailadres. Ook ben ik mij bewust van de gedragscode van Hostnet Academy.