Hostnet Cloud, ons platform voor developers, wordt in de nacht van 11 op 12 november voorzien van een upgrade. Hiermee introduceren we onder andere ondersteuning voor Python, Node.js en automatisch horizontaal schalen.

Python en Node.js

Na de upgrade zijn Python 2.7, 3.3, 3.4 en Node.js 0.10 beschikbaar als applicatieservers. De Python-implementatie is op basis van Apache met mod_wsgi en heeft daarbij ondersteuning voor virtualenv. Node.js draait standaard achter een reverse proxy. Wanneer je additionele modules nodig hebt, installeer je deze eenvoudig via SSH met pip of npm.

Automatisch horizontaal schalen van alle servers

Met de upgrade kun je binnen een omgeving meerdere load balancers, caching- of databaseservers aanmaken. Zo wordt het nog eenvoudiger om bijvoorbeeld databasereplicatie op te zetten of juist extra databaseservers bij te schalen wanneer je te maken hebt met veel bezoekers. Bovendien worden deze servers verspreid over meerdere hardware nodes om de impact bij eventuele uitval nog verder te verminderen. Op deze manier kun je een hogere beschikbaarheid en performance van applicaties blijven realiseren.

Het automatisch schalen is eenvoudig in gebruik en werkt op basis van het verbruik van primaire resources zoals CPU of RAM. Nadat je zelf een threshold en tijdspanne definieert, kan het systeem automatisch meer applicatie- of databaseservers toevoegen. Wanneer het verbruik afneemt, heft het systeem deze automatisch op.

Load Alerts

Het bewaken van applicatieperformance is een stuk eenvoudiger geworden door de komst van Load Alerts voor gebruikers. Deze toevoeging monitort zowel de load op de applicatieservers als het verbruik van de applicaties. In het dashboard kunnen handmatig triggers worden geconfigureerd die aansluiten bij het gebruik.

Software-updates en ondersteuningen

  • PHP 5.6: Met de komst van de upgrade hebben we PHP 5.6 toegevoegd aan het rijtje ondersteunende PHP-versies. We bieden nu ondersteuning voor PHP 5.3, 5.4, 5.5 en 5.6.
  • Glassfish 4.1: Voor Java EE-applicaties hebben wij naast Glassfish 3.1 ook Glassfish 4.1 toegevoegd aan het platform.

Ervaar Hostnet Cloud zelf

Met deze upgrade blijven we de mogelijkheden voor developers uitbreiden. Maak je nog geen gebruik van Hostnet Cloud? Meld je direct aan via deze pagina. Heb je vragen? Bel ons op 020-7500800, stuur een e-mail naar cloudsupport@hostnet.nl of reageer op dit artikel.

Delen
Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer

Praat mee over dit onderwerp