Ben je benieuwd naar de verschillende afdelingen binnen Hostnet? Deze week laten we Kevin Stam, manager van de afdeling Customer Service, aan het woord, zodat je een kijkje kunt nemen achter de schermen.

Even voorstellen…

De Customer Service van Hostnet is de grootste afdeling en hét visitekaartje van Hostnet. Met een continu wisselend team van ongeveer 50 full- en parttime medewerkers (25 FTE) staan wij doordeweeks van 8.00 tot 22.00 uur en in het weekend van 10.00 tot 22.00 uur voor je klaar.

De Customer Service van Hostnet is een gecombineerde afdeling van Helpdesk, Sales, Administratie en Productie. Iedere tak heeft hierbij zijn eigen verantwoordelijk- en werkzaamheden, maar iedereen die op de Customer Service werkt, kent de basis van alle disciplines.

Service staat bij ons centraal

Wij willen ons onderscheiden op het gebied van service en bereikbaarheid. Dit doen we onder meer door zowel via telefoon, als chat en e-mail goed bereikbaar te zijn en snel en adequaat hulp te bieden.

Om onze klanten zo goed mogelijk te ondersteunen bij het gebruik van onze diensten, hebben we binnen de afdeling verschillende niveaus gecreëerd. Wanneer je contact opneemt met Hostnet, dan kom je terecht bij de eerste lijn. De medewerker die je helpt, is getraind om 90% van je vragen en problemen direct op te lossen. Zo kent iedere eerstelijnsmedewerker de basis van alle vier de disciplines om je snel en vakkundig te helpen.

support team_2

Natuurlijk kan het altijd zijn dat de eerstelijnsmedewerker er niet direct met je uit komt. Voor overige vragen hebben we tweedelijnsmedewerkers opgeleid. Zij hebben zich gespecialiseerd binnen een specifieke discipline van de Customer Service en zijn daarmee expert op hun gebied.

De tweedelijners dienen als vraagbaak voor de eerstelijnsmedewerkers en zorgen dat lastigere problemen of vraagstukken worden opgelost. Dit gebeurt veelal in samenwerking met andere afdelingen binnen Hostnet, zoals Operations of Software Engineering, waarbij wij ervoor zorgen dat jij als klant goed op de hoogte wordt gehouden.

Kwaliteit door Coaching

Om de kwaliteit van onze service te waarborgen en te verbeteren, doen we aan Coaching. Met Coaching luisteren en kijken we met onze medewerkers mee tijdens telefoon- en chatgesprekken of bespreken we een aantal e-mails die door de medewerker zijn verwerkt. In deze sessies krijgt de medewerker een aantal verbeterpunten mee, waar hij de komende maand aan gaat werken. Daarnaast organiseren we een aantal keer in het jaar herhaaltrainingen om procedures en processen nogmaals door te nemen.

Kweekvijver voor nieuw talent

Door onze snelle groei is er constant vraag naar nieuw talent binnen andere afdelingen van Hostnet. Customer Service is voor veel werknemers slechts het startpunt van hun carrière binnen Hostnet. Veel studenten beginnen op Customer Service, om van daaruit door te groeien naar Operations, Software Engineering, Productmanagement of Accountmanagement.

Op deze manier is Customer Service binnen alle afdelingen in het bedrijf aanwezig. Zo kunnen we samen jouw dromen en ambities waarmaken.

Word jij onze nieuwe Customer Service-held?

Wij zijn ons team aan het uitbreiden en op zoek naar een technische collega. Word jij onze nieuwe Customer Service-topper? Check snel de vacature: https://www.hostnet.nl/vacatures/vacature-technisch-helpdeskmedewerker.

Delen
Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer

Praat mee over dit onderwerp

  • Laat hier jouw reactie achter.
  • Jouw naam is verplicht.
  • Vul jouw e-mailadres in.

Met het plaatsen van mijn reactie ga ik ermee akkoord dat Hostnet Academy (indien van toepassing) een afbeelding van https://en.gravatar.com/ toont die gekoppeld is aan het door mij opgegeven e-mailadres. Ook ben ik mij bewust van de gedragscode van Hostnet Academy.