Even snel een .nl domeinnaam typen in een browser gaat lang niet altijd zonder fouten. Dagelijks wordt bijvoorbeeld ruim 900.000 keer de typefout .ml gemaakt als men eigenlijk .nl in wil typen. Dat komt doordat de letters ‘M’ en ‘N’ zo dicht naast elkaar zitten op het toetsenbord.

Websitebezoekers doorsturen

Je wilt natuurlijk geen websitebezoekers verliezen als ze per ongeluk .ml intypen bij jouw .nl domeinnaam. Een manier om dit op te lossen is door de .ml extensie te registreren voor jouw domeinnaam. Bezoekers stuur je vervolgens simpelweg door naar jouw .nl hoofddomein.

Exclusiviteit voor .nl domeinhouders

Iedere .nl domeinhouder heeft tot en met 31 december 2013 het alleenrecht om de .ml extensie van Mali voor zijn domeinnaam te registreren. Een persoon of bedrijf moet namelijk expliciet toestemming krijgen van de huidige domeinhouder als hij het .ml equivalent wil registreren van de betreffende .nl domeinnaam. Maar let op, vanaf januari 2014 kan iedereen jouw domeinnaam met een .ml extensie registreren. Jouw bezoekers kunnen dan op een hele andere website terechtkomen als ze een typefout maken.

Claim je unieke plek op internet. Bekijk of jouw domein nog beschikbaar is.
Delen
Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer

Praat mee over dit onderwerp

  • Laat hier jouw reactie achter.
  • Jouw naam is verplicht.
  • Vul jouw e-mailadres in.

Met het plaatsen van mijn reactie ga ik ermee akkoord dat Hostnet Academy (indien van toepassing) een afbeelding van https://en.gravatar.com/ toont die gekoppeld is aan het door mij opgegeven e-mailadres. Ook ben ik mij bewust van de gedragscode van Hostnet Academy.